ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Σιγά μη φοβηθούμε!

Η «Εφ.Συν.» κυκλοφορεί σήμερα με υψωμένη στην πρώτη της σελίδα τη σημαία του Ουράνιου Τόξου, παγκόσμιο σύμβολο του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή, που δέχτηκε ομοφοβική εμπρηστική επίθεση στα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο Μοναστηράκι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η Θετική Φωνή καλεί..
κάθε πολίτη, συλλογικότητα και φορέα να υψώσει τη σημαία του Ουράνιου Τόξου σαν έμπρακτη πολιτική δήλωση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υποκύπτουν σε κανέναν φασιστικό εκβιασμό.
Οι φασιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν φοβίζουν και δεν καταπνίγουν το κίνημα για την προάσπιση των δικαιωμάτων, αλλά κάνουν τις φωνές μας περισσότερες και πιο δυνατές.
«Οι δράστες της επίθεσης δεν προσπάθησαν απλά να κάψουν ένα κτίριο. Με τα εμπρηστικά υλικά του εκφοβισμού και της βίας επιχείρησαν να φιμώσουν μια δυνατή φωνή προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να πνίξουν τις ανθρωπιστικές αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύουμε. Η απάντησή μας είναι διαχρονικά ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον φόβο να θρέψει το τέρας. [...] Ο φασισμός είναι το σκοτάδι το οποίο θα πνιγεί στο φως των αξιών μας. Σιγά μη φοβηθούμε!», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Θετικής Φωνής.
Οπως ενημερώνει ο σύλλογος, γύρω στις 2 τη νύχτα της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα, οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, έριξαν βενζίνη και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Οι εθελοντές του συλλόγου είχαν αποχωρήσει από το κτίριο μιάμιση ώρα νωρίτερα.
Η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωση της φωτιάς στους άλλους ορόφους και τα γύρω κτίρια. Οι δράστες αφαίρεσαν από την πρόσοψη και πήραν μαζί τους τη σημαία του Ουράνιου Τόξου, αποκαλύπτοντας τον ομοφοβικό χαρακτήρα της επίθεσης.
Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι δεν θα διακοπεί ούτε στιγμή η λειτουργία του Checkpoint, που θα παρέχει προσωρινά υπηρεσίες στην κινητή μονάδα έξω από το κτίριο, και ότι η σημαία κυματίζει και πάλι στην πρόσοψη του κτιρίου από χτες.

 Δημήτρης Αγγελίδης / ΕφΣυν