ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Κόβει το Open τον Λαζόπουλο; (Προσοχή, μπλόφα!)

Τσιμπήσατε από τον τίτλο και θα ανοίξετε το λινκ; Πετύχαμε, πήραμε το κλικ. Το οποίο, βέβαια, μπορεί και να το χάσουμε, γιατί στις πρώτες αράδες και πριν φτάσετε στο «Διαβάστε περισσότερα» φαίνεται ότι πρόκειται για κόλπο. Αντίθετα, το κέρδισε το σάιτ που είχε τον τίτλο που βλέπετε: «Open: Γιατί "κόβει" τον Λάκη Λαζόπουλο το κανάλι σε δύο εβδομάδες». Φυσικά, από την στιγμή που ο Λαζόπουλος είχε πει στην πρεμιέρα της Τρίτης ότι «εδώ θα είμαστε ως τον Ιούνη», χτυπάει περίεργα όταν..
διαβάζεις ότι κόβεται (και ας είναι το «κόβει» σε εισαγωγικά) η εκπομπή σε δυο εβδομάδες.
Όμως, στο κείμενο του θέματος καταλαβαίνεις ότι το σωστό ρήμα δεν είναι «κόβει» αλλά «αναστέλλει» και, για την ακρίβεια, αναστέλλει για μια εβδομάδα. Γιατί την Τρίτη, 26 Μαρτίου, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, ο Open θα μεταδώσει τον αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Euro 2020 και έτσι δεν χωράει εκείνη την ημέρα το Αλ Τσαντίρι.
Με αυτό το γνωστό και φτηνό διαδικτυακό κόλπο, οι κύριοι του σάιτ πήραν το κλικ τού αναγνώστη αλλά έχασαν την εκτίμησή του. Όπως χάνει, γενικά, την αξιοπιστία της η διαδικτυακή δημοσιογραφία με κάτι τέτοια (και όχι μόνο αυτά). Ας καταλάβουν οι κυνηγοί των κλικ ότι μικρή αξία έχει το χτύπημα που κερδίζουν παραπλανώντας, αντίθετα με την εμπιστοσύνη που οδηγεί τον αναγνώστη στο σάιτ με κλειστά μάτια λόγω εμπιστοσύνης. Η οποία κερδίζεται με τη συνέπεια, όχι με τις πονηριές.
-  από το /harddog