ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Soyalism: Η αθέατη πλευρά της παγκοσμιοποίησης στην τροφή

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 19:00, το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 φιλοξενεί τους Stefano Liberti και Enrico Parenti, δημιουργούς του ντοκιμαντέρ “Soyalism”, μιας ερευνητικής ματιάς στο πως πολυεθνικοί κολοσσοί αποκτούν τον έλεγχο της καλλιεργήσιμης γης και της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών και κρέατος.
Η ταινία αποκαλύπτει πως με τη..
βιομηχανική γεωργία, τα τρόφιμα παράγονται και διατίθενται όχι για την κάλυψη των αναγκών του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά για την αύξηση του μεριδίου στην αγορά της τροφής και των μεταφορών, με σκοπό το κέρδος. Και αυτό οδηγεί σε αύξηση του οικολογικού αποτυπώματος, μειώνει τη βιοποικιλότητα, εξαφανίζει τους μικρούς αγρότες και φορτώνει στις τοπικές κοινωνίες το κόστος διαχείρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ, που παρουσιάστηκε στο 21ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τις τοπικές κοινωνίες που αγωνίζονται για πρόσβαση στη γη και για διατήρηση της διατροφικής τους κυριαρχίας.
Info
Μεταδίδεται: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 19:00
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Τσέπος