ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

'Εμπειρος, αν μη τι άλλο

Από το Ποτάμι υποψήφιος με τη ΝΔ ο δημοσιογράφος Δ. Τσιόδρας

Yποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Η σχετική απόφαση ελήφθη το πρωί σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή. Οπως αναφέρει ο ίδιος η εμπειρία του από τη..
δημοσιογραφία και τις κυβερνήσεις Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου όπου διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, του έμαθε πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και του κράτους.
Θυμίζουμε κάποιους σταθμούς στην πορεία του αν μη τι αλλο έμπειρου δημοσιογράφου Δημήτρη Τσιόδρα που από διευθυντής Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στην κυβέρνηση του μη εκλεγμένου Λουκά Παπαδήμου και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, διέβη το... Ποτάμι και βρέθηκε στη ΝΔ:
***
Τον Φεβρουάριο του 2015 αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού εκτοπίζοντας την Οντίν Λιναρδάτου. Προηγουμένως ο δημοσιογράφος είχε διατελέσει και διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επί Λουκά Παπαδήμου και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου ενώ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, αλλά δεν εξελέγη...
***
Τον Ιούλιο του 2018 αποχωρεί από τον τομέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής και τον αντικαθιστά ο Σταμάτης Μαλέλης.
***
Τον Φεβρουάριο του 2019 παραιτείται από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι»
***
Ενα μήνα αργότερα , τον Μάρτιο του 2019 ανακοινώνεται ότι  θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία...

Μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης Τσιόδρας έκανε την εξής δήλωση:
“Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Στις εκλογές που έρχονται πράγματι υπάρχουν διλήμματα, αλλά δεν είναι αυτά που θέτει ο κ.Τσίπρας. Τα διλήμματα είναι καθήλωση στη μιζέρια ή ανάπτυξη, ευρωπαϊκός δρόμος ή τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, ευτελισμός των θεσμών ή ενίσχυση της δημοκρατίας. Υποστηρίζω εδώ και καιρό την ανάγκη ενός μεγάλου μετώπου των φιλοευρωπαϊκών, φιλελεύθερων, πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων που με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή. H προοπτική αυτή χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη από δυνάμεις και ανθρώπους ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών. Αυτό που ζούμε δεν μας αξίζει. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να κάνουμε σημαία τα μεγάλα που μας ενώνουν.