ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Λουκέτο στην αεροπορική εταιρεία Cobalt

 «Λουκέτο» μπήκε χθες στην αεροπορική εταιρεία της Κύπρου «Cobalt» και με την άφιξη της τελευταίας πτήσης τα οικονομικά προβλήματα αναμενόταν να καθηλώσουν τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Η Cobalt 25 μήνες μετά την εμφάνιση της στους κυπριακούς αιθέρες ανακοίνωσε ότι αναστέλλει αιφνιδίως όλες τις πτήσεις, λόγω «ζημιών περίπου 100 εκατ. ευρώ και αδυναμίας άμεσης..
κεφαλαιακής ενίσχυσης».
Η τελευταία πτήση της Cobalt, πραγματοποιήθηκε από το Heathrow του Λονδίνου προς την Κύπρο και αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Η εταιρεία εξέφρασε λύπη προς το επιβατικό κοινό και ανακοίνωσε ότι μελλοντικές πτήσεις ή εργασίες θα ακυρώνονται και δεν θα διεκπεραιώνονται.

Η εταιρεία ήταν εκ των χορηγών του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης. Η «Cobalt» δεν χορηγούσε τις ομάδες αυτές έναντι χρημάτων, αλλά προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια για τα ταξίδια στο εξωτερικό στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και οι τρεις ομάδες «πετούσαν» σε χώρες της Ευρώπης με τα αεροπλάνα της εταιρείας κάτι που προφανώς δεν θα γίνεται πλέον.
Άμεσες συνέπειες έχει ο Απόλλωνας και οι οπαδοί του, ενόψει των αναμετρήσεων σε Φρανκφούρτη και Μασσαλία για τους αγώνες των ομίλων του Europa League. Εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας έκλεισαν ήδη θέσεις για τον αγώνα στη Γερμανία και μένουν, πλέον, στον ...αέρα. Η αποστολή της ομάδας ταξίδεψε σε Βασιλεία και Ρώμη με την «Cobalt» και πλέον η διοίκηση καλείται να βρει, λίγες μέρες πριν το ταξίδι, τρόπο για να μεταβεί στη Φρανκφούρτη.