ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Εναρξη δωρεάν αντιγριππικού εμβολιασμού στον ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ξεκίνησε από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 τον δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, έχοντας στο επίκεντρο την αξία της πρόληψης και την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων.
Η περίοδος της εποχικής γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνεται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης.. Νοσημάτων -ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό 80% περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης .
Η Ιατρική μας Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δεχθεί τους ασφαλισμένους μας από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 απόγευμα στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού με την προσκόμιση παραπεμπτικού του θεράποντος ιατρού ( Παθολόγου ΕΔΟΕΑΠ ή ιδιώτη).
Τα παιδιά θα εμβολιάζονται από τις 14.00-18.00 στο Παιδιατρικό Ιατρείο στον 1o όροφο.
Επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός δεν περιορίζεται μόνο στους ασφαλισμένους που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους που επιθυμούν να εμβολιαστούν.
Υπενθυμίζεται ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα όπως: καρδιακά νοσήματα, άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες ,σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφροπάθεια, νευρομυϊκές παθήσεις,κ.ά.
Για όσους δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και επιθυμούν να εμβολιαστούν , ισχύουν τα εξής:
Θα μπορούν να πραγματοποιούν τον εμβολιασμό στον Οργανισμό, αφού επισκεφθούν ιατρό Παθολόγο και υπογράψουν έντυπο ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ όσοι θα το πραγματοποιήσουν σε άλλα ιατρεία, θα πρέπει για την αποζημίωσή τους να προσκομίσουν στο ΤΥΠ γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού που να συστήνει τον εμβολιασμό, ταμειακή απόδειξη από το φαρμακείο αγοράς και το κουπόνι του εμβολίου.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος του εμβολίου.