ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Σημίτης δικαιώνει τον Ξανθάκη!

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός έρχεται στα λόγια του ρεπόρτερ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αντιγράφω από το δικαστικό ρεπορτάζ, για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις:
«Την καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων..
για την υπόθεση της τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης καπνού. Την ίδια ποινική μεταχείριση εισηγήθηκε και για τους τρεις συγκατηγορούμενούς του».
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιες κυβερνήσεις υπηρέτησε ο κατηγορούμενος, να σας υπενθυμίσω ότι διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας από το 1993 ως το 1994 και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994 ως το 1996 επί Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και υφυπουργός Παιδείας από το 1996 ως το 200 επί Κώστα Σημίτη. Κι επειδή ο μέγας αντιφατικός, που λέει κι ο Τριάντης, δεν μπορεί να μιλήσει εκ του τάφου, θα περίμενα δυο λογάκια για την υπόθεση Ανθόπουλου από τον επιζώντα πρώην πρωθυπουργό.
Από τον Κώστα Σημίτη, συνεργάτης του οποίου ήταν επί μία τετραετία ο πρώην υφυπουργός. Καλά γνωριστήκανε, όχι καναδυο μηνάκια σε φάση ουάν νάιτ σταντ και τελειώσαμε. Άρα κάπως είχε καταλάβει ο ένας τον άλλον και κάπου είχε καταλήξει η σχέση τους. Κι ο Σημίτης τσιμουδιά! Ούτε πρόταση, ούτε φράση, ούτε λέξη. Όχι σαν τα άλλα τα κορόιδα τον Καραμανλή και τον Τσίπρα που αναλάβανε πολιτικές ευθύνες και εκτεθήκανε…
Αντ’ αυτού ο κύριος Σημίτης έμεινε πιστός στο ραντεβού του με το έγκυρον «Βήμα» και μας φιλοδώρησε με ένα ακόμη άρθρο-ποταμό. Με τίτλο παρμένο ράιτ θρου από τον Ισοκράτη για να μην νομίζουμε ότι ο Κινέζος δεν γνωρίζει ελληνικά:
«Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον»!
Όπου έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός για το αύριο της χώρας, επικεντρώνοντας στους τομείς των επενδύσεων (με ιδιαίτερη έμφαση στη ΔΕΗ), των συντάξεων (με επιμονή στα αποθεματικά των ταμείων) και των πανεπιστημίων (με επισημάνσεις για την ποιότητα της εκπαίδευσης).
Κι εκεί μαθαίνουμε ότι ο Κώστας Σημίτης μέμφεται τη ΔΕΗ γιατί επιχείρησε δικαστικά να αποκλείσει την είσοδο άλλων επιχειρήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (μια Energa, έναν Φλώρο κι έναν Μηλιώνη, δεν ξέρω αν τους λησμόνησε…), ότι συστήνει ένα αξιόπιστο και μόνιμο σύστημα διαχείρισης για τα αποθεματικά των ταμείων που θα εγγυάται μακροχρόνιες αποδόσεις χαμηλού κινδύνου (εκείνο το «χώσιμο» των αποθεματικών σε χρηματιστηριακά blue chips την άνοιξη του 2000, το θυμάται άραγε;) και ότι καίγεται για μια εντατική προσπάθεια αναβάθμισης των σπουδών που έχουν σχέση με την παραγωγή και την τεχνολογία (εμ, δεν πρόλαβε ο γίγαντας Ανθόπουλος να ισοπεδώσει το σεβαστό ανά την υφήλιο Μετσόβιο Πολυτεχνείο!).
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο Κώστας Σημίτης έρχεται να δικαιώσει τον ρεπόρτερ Ξανθάκη. Και το κάνει μάλιστα φόρα παρτίδα, χωρίς τσιριμόνιες και τσιριτσάντζουλες. Ο Κώστας Σημίτης διαπιστώνει με τη σειρά του ότι η κρίση μας τελείωσε κι έχουμε μπει στο μονοπάτι της επιστροφής. Με δικά του λόγια:
«Το ζητούμενο είναι πως επανέρχονται η ομαλότητα, η εμπιστοσύνη, η ευρύτερη πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης».
Και ακόμη πιο ξεκάθαρα:
«Να δουλέψουμε για την εκτεταμένη περίοδο επανόδου στην κανονικότητα».

Εγώ βέβαια, που είμαι πιο ειλικρινής από τον πρώην πρωθυπουργό, σας τα είχα γράψει από τις αρχές του χρόνου ότι η κρίση τελείωσε το 2017 και πρέπει να δούμε τώρα τι θα κάνουμε. Πράγμα που επιβεβαιώνει τώρα ο κυρ Κώστας, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση. Τον ευχαριστώ και του υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να γράφω μόνο αλήθειες. Και να περιμένω μια «συγγνώμη» από την πάρτη του προς όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Αν αποφασίσει ποτέ να κατέβει από τον θρόνο του μεγαλείου…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr