ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Συνελήφθη για ληστεία ο δαρμένος αστυνομικός

Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του αστυνομικού που βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης δεμένος και χτυπημένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια σε μια «αρκετά περίεργη» –όπως τη χαρακτήριζαν ακόμη και οι ίδιοι οι αστυνομικοί- υπόθεση «αρπαγής».
Ο νεαρός αστυνομικός κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Ο 34χρονος, όπως φαίνεται να..
προκύπτει από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει ώς αργά χθες το απόγευμα οι «Αδιάφθοροι», όχι μόνο φέρεται να είχε άμεση εμπλοκή με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, αλλά ήταν κι εκείνος που με άλλα τρία άτομα –που ερευνάται εάν ήταν Πακιστανοί, αστυνομικοί ή και τα δύο μαζί– πήγαν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι έξι συλληφθέντες Πακιστανοί για να λύσουν τις «διαφορές» που είχαν μεταξύ τους.
Οι τέσσερις τούς έδεσαν με ταινία tire up, τους φίμωσαν, άρπαξαν ποσότητα τσιγάρων και αποχώρησαν. Σύμφωνα με κατάθεση που πήραν οι αστυνομικοί, ο μάρτυρας άκουσε έναν από τους δράστες να ρωτά τους υπολοίπους «αν πήραν όλα τα πράγματα ή αν άφησαν κάτι πίσω τους».
Αγνωστο για ποιους λόγους ο 34χρονος αστυφύλακας, που υπηρετούσε στην Ασφάλεια και ήταν οδηγός του διευθυντή του τμήματος Αθλητικής Βίας, ξαναγύρισε στο διαμέρισμα της οδού Γέμελου, όπου και δέχθηκε την επίθεση από τους έξι Πακιστανούς οι οποίοι στο μεταξύ είχαν καταφέρει να λυθούν.
Με τη σειρά τους έδεσαν τον αστυνομικό με παρόμοιο τρόπο σε καρέκλα και, όπως μαρτυρούν τα εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα καθώς και ένα τραύμα από μαχαίρι στο αυτί, τον βασάνιζαν για περίπου μιάμιση ώρα.

Επίθεση με πέτρες

Από τη φασαρία και τις φωνές του φαίνεται να κινητοποιήθηκε κάτοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος στις 3.15 το πρωί τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, με τους αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» να φτάνουν στο σημείο πριν από τις 4.00 για να δεχθούν επίθεση με πέτρες και ξύλα από άλλους Πακιστανούς, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονταν μέσα και άλλοι έξω από την πολυκατοικία.
Σύντομα έφτασαν στο σημείο ενισχύσεις, με συνέπεια στη θέα τους να διαλυθούν οι περισσότεροι και λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί έμπαιναν στο διαμέρισμα όπου εκτός από τους έξι ενοίκους του, τους οποίους και συνέλαβαν, βρήκαν και τον τραυματισμένο συνάδελφό τους.
Με ασθενοφόρο ο 34χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και από εκεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι έξι Πακιστανοί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πειραιά που αρχικά ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση και εκεί κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του αστυνομικού γιατί, όπως υποστήριζαν εξαρχής, τους είχε ληστέψει.
Μήνυση όμως σε βάρος των Πακιστανών για άσκηση σωματικής βίας και παρακράτηση κατέθεσε και ο αστυνομικός ο οποίος στις συνομιλίες του με τους συναδέλφους του ισχυρίστηκε ότι ενώ γυρνούσε στο σπίτι του και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας είδε τους Πακιστανούς, αντελήφθη ότι έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων και αποφάσισε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, να επέμβει. Εκείνοι όμως τον ακινητοποίησαν, τον απήγαγαν (!) και τον οδήγησαν στο διαμέρισμα όπου και τον κακοποίησαν.

Mάνος Τσαλδάρης / EΦΣΥΝ