ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Σύγκρουση Παππά - Βορίδη (live) με φόντο την ΕΡΤ

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και o βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης βρέθηκαν live απέναντι στους δημοσιογράφους Σωτήρη Μανιάτη και Δημήτρη Κανελλόπουλο στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτώνω και είχαν μια... ζωηρή συζήτηση. Οι δυό τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για την ΕΡΤ, αλλά και τις πληγές που άφησε πίσω του το «μαύρο» που..
έριξε η κυβέρνηση Σαμαρά.
«Η ΕΡΤ βρίσκεται στο καλύτερο σημείο από τότε που άνοιξε ξανά», ανέφερε ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός τόνισε πως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας κάνει τον σχεδιασμό «που ακολουθούν όλα τα σύγχρονα δίκτυα».
Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύγχρονο τηλεοπτικό τοπίο.
«Η τηλεόραση πάει στις υβριδικές υπηρεσίες και τις ζωντανές μεταδόσεις. Αυτή είναι η στρατηγική που ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ακολουθεί. Μιλάμε για την πρώτη τηλεόραση που έχει σπάσει το φράγμα της υβριδικής, έχει πάρα πολύ καλή διαδικτυακή πλατφόρμα και ζωντανές μεταδόσεις», είπε ο Ν. Παππάς. 
Ο Μάκης Βορίδης υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ να πέσει «μαύρο» στην ΕΡΤ, ωστόσο -έχοντας πλέον την «εμπειρία»- υποστήριξε πως «δεν θα έπρεπε να γίνει εν λειτουργία».
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, «κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά» τόνισε ο πρώην υπουργός.
Ο Μ. Βορίδης επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που κατασκεύασε έναν «μύθο» για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για «προπαγάνδα». Για να στηρίξει το επιχείρημά του, τόνισε πως «υπήρξε μεταβατική περίοδος που οδήγησε στη ΝΕΡΙΤ».

► Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συζήτηση του Νίκου Παππά και του Μάκη Βορίδη με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μανιάτη και Δημήτρη Κανελλόπουλο θα δημοσιευτεί το ερχόμενο Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο», ενώ θα υπάρξει και μια μικρή έκπληξη για τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης (efsyn.gr).