ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Για μένα ο Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας υπουργός

“Ενημερώθηκα χθες ότι μία επιστολή βρίσκεται στο γραφείο μου, σε ένα φάκελο με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτημα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες,  για το αν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.
Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε..
ότι θα την διαβάσει προσεκτικά όταν επιστρέψει, άλλωστε, όπως είπε, θα συναντηθεί αύριο κατ’ ιδίαν με τον Νίκο Κοτζιά και πως «ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα».
«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Σημείωσε επίσης ότι ο Ν. Κοτζιάς “αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και βεβαίως έχει ανεβάσει, και για αυτό μας δυσκολεύει, πολύ ψηλά τον πήχη για όλους εμάς ωστε να συνεχίσουμε μία σειρά από στρατηγικές για την εξωτερική μας πολιτική, που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε”.
Έκανε όμως και μία πιο προσωπική αναφορά, όπως είπε, για τη σχέση του με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος όπως είπε δεν ήταν απλά ένας Υπουργός του και συνεργάτης του αλλά και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Αυτό που με κάνει να είμαι ακόμα ευτυχής είναι ότι αυτό το βιβλίο θα έχω τη δυνατότητα να το συμβουλεύομαι τακτικά στα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά μου χέρια».
- πηγή: thefaq