ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Οι διάλογοι που οδήγησαν στην έξοδο Κοτζιά

Η παλιά κόντρα μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών κορυφώθηκε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ● Οι αντεγκλήσεις μεταξύ τους στο υπουργικό συμβούλιο ● Η προσπάθεια κορυφαίων υπουργών να ρίξουν τους τόνους ● Η ατάκα του πρωθυπουργού που ράγισε το γυαλί της σχέσης με τον στενό συνεργάτη του.
Στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης ήταν η καθοριστική στιγμή που ράγισε το γυαλί στις σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με τον..
Αλέξη Τσίπρα, για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της παραίτησης του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών επί τριάμισι χρόνια και αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πληροφορίες της «ΕφΣυν» αναφέρουν ότι η φράση που έκανε κυριολεκτικά έξαλλο τον Νίκο Κοτζιά ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ενώπιον όλων των υπουργών: «Βλέπετε τι τραβάω με τον Καμμένο και τον Κοτζιά. Είναι μπελάς».
Καταλύτης ήταν ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, πολέμιος της συμφωνίας και κυβερνητικός εταίρος. Ομως τίποτα δεν προμήνυε στην αρχή της συνεδρίασης τις δραματικές εξελίξεις που θα ακολουθούσαν.
Ολα έδειχναν να είναι υπό έλεγχο μετά και το γεύμα Τσίπρα - Καμμένου, την προηγουμένη ημέρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

► Σήμερα στην «Εφ.Συν.»: το δραματικό σκηνικό που οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον Νίκο Κοτζιά / ρεπορτάζ: Νικόλας Ζηργάνος, Δημήτρης Τερζής