ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Κοτζιάς: Παραδοξότητα να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής








 Ιστορική ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για την εξωτερική πολιτική ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής της πΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη..
συνταγματική αναθεώρηση που ανοίγει το δρόμο στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του και σημείωσε ότι «αυτό που μένει από τη συνεργασία μας δεν είναι μόνο οι αναμφισβήτητες ικανότητές του αλλά και το πατριωτικό καθήκον που τον διακρίνει».Ο Κοτζιάς σε εντελώς διαφορετικό τόνο από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, σχολίασε την παραδοξότητα του να έχει παραιτηθεί και να είναι ευτυχής, καθώς πέρασε από τη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία συνέδεσε τη θητεία του.
«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστήριξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο Κοτζιάς.
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτήθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».
Και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
Τσίπρας και Κοτζιάς αναφέρθηκαν επίσης στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, χωρίς απολύτως καμία αιχμή και επιτέθηκαν σε ΜΜΕ τα οποία δημοσίευσαν υποτιθέμενα στοιχεία.