ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Τα «υστερόγραφα» των τεχνικών στη διοίκηση του STAR

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR, οπερατέρ δέχθηκε βίαιη επίθεση με γροθιές και κλωτσιές. Του έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του σταθμού. Να σημειωθεί πως ο τεχνικός δούλευε ως μονό συνεργείο.
Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) για πολλοστή φορά επισημαίνει στους εργοδότες τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι τεχνικοί που..
δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους. Η κάμερα αποτελεί στόχο πολλών. Και το πλέον ανησυχητικό είναι πως το περιστατικό της Πέμπτης έδειξε πως οι επιθέσεις αυτές μπορούν να προέλθουν από τον οποιοδήποτε.
Οι τεχνικοί απαιτούν από τους εργοδότες να πάψουν πια να κοιτούν μόνο το κέρδος τους. Να πάψουν πια να βγάζουν μονά συνεργεία καθώς ο ένας άνθρωπος είναι πιο εύκολος στόχος από τους δύο και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό φυσικά ισχύει και για όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας.
Η ΕΤΙΤΑ απευθυνόμενη προς τους εργοδότες αναφέρει:
Επιτέλους καταλάβετε κύριοι πως εδώ δεν πρόκειται για το οποιοδήποτε συνδικαλιστικό θέμα αλλά για ανθρώπινες ζωές. Κάνετε αυτά που πρέπει πριν συμβεί τίποτα χειρότερο.
Υστερόγραφα προς τη Διοίκηση του STAR:
  • Μάθαμε ότι η Διεύθυνση Ειδήσεων του σταθμού θα διενεργήσει ΕΔΕ γιατί ένα συνεργείο καθυστέρησε να πάει σε θέμα χωρίς δική του ευθύνη. Άραγε θα διενεργήσει ΕΔΕ για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του συναδέλφου αλλά και για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο σταθμό.
  • Όσες αγωγές κι αν μας στείλετε.. Όσες χιλιάδες ευρώ κι αν μας ζητάτε.. Όσο κι αν προσπαθείτε άνανδρα να τρομοκρατήσετε μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης με προσωπικές αγωγές επιδιώκοντας την οικονομική «εξόντωση» των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους, τόσο περισσότερο θα μας πεισμώνετε. Οι «τρομοκρατικές» αυτές μέθοδοι δε θα μας κάνουν να πάψουμε να διεκδικούμε αλλά και να προστατεύουμε τα μέλη της Ένωσής μας από τις δικές σας αυθαιρεσίες.