ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ερευνα για τo 2o λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα». Αυτό αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο..
της ΕφΣυν (ΕΔΩ) με τον Ζακ Κωστόπουλο και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Ομόνοια.
Την ίδια ώρα προκαταρκτική έρευνα διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και όπως ανακοινώθηκε η έρευνα θα αξιολογήσει «συνολικά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών». Συγκεκριμένα, θα εξετάσει εάν έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους κανονισμούς.
Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας φυσικής ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».