ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσιογράφοι στη φυλακή

Ηταν Σεπτέμβριος του 1991, όταν επτά εκδότες και διευθυντές εφημερίδων έμπαιναν στη φυλακή του Κορυδαλλού.
Τους βλέπετε στη φωτογραφία (τους 6 από τους 7): Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες), Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος), Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη), Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή), Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος) και Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι).
Τι είχαν κάνει; Δημοσίευσαν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, παρά τον νόμο της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που το απαγόρευε. Η Νέα Δημοκρατία δεν ήθελε τότε -όπως και τώρα- οι.. τρομοκράτες να έχουν βήμα στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ.
Οι δημοσιογράφοι φυσικά δημοσίευσαν τις προκηρύξεις (και πολύ σωστά έκαναν), παραβίασαν το νόμο, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, δικάστηκαν, δεν άσκησαν έφεση (αυτό έλειπε...) και μπήκαν για μερικές ημέρες στη φυλακή.
Ο τρομονόμος του Μητσοτάκη καταργήθηκε το 1993, αμέσως μόλις άλλαξε η κυβέρνηση. Να δούμε τι θα γίνει και τώρα με τους νόμους που οδηγούν τους δημοσιογράφους στο αυτόφωρο.
- από το e-tetradio