ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Ενα ακόμα ψέμα των ημεδαπών Γκαιμπελίσκων»

Διακινείται πάλι στα κοινωνικά δίκτυα σαν post αλλά και υπό τη μορφή αφίσας ένα κείμενο που κάνει σύγκριση μεταξύ των χρημάτων που παίρνουν οι πρόσφυγες ,οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, με τους έλληνες άνεργους «που δεν παίρνουν τίποτα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τα ποσά ποικίλουν αναλόγως της στόχευσης που έχουν κάθε φορά οι δημιουργοί αυτών των αναρτήσεων. Σημειωτέον ότι η
συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποιείται κατά κόρον και από στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Λέσβο.
800, 600 ή 400 ευρώ το άτομο; Iσχύει κάτι απ όλα αυτά; Μα φυσικά τίποτα. Πρόκειται για ακόμα ένα ψέμα των ημεδαπών Γκαιμπελίσκων. Η αλήθεια είναι ότι κάθε πρόσφυγας παίρνει ένα ποσό μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το ποσό αυτό δίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Έκτακτης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) και δεν έχει σχέση με τον ελληνικό προϋπολογισμό. Δίνεται από τότε που βάση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν εδώ. Προϋπόθεση για να μπορεί να έχει πρόσβαση ένας πρόσφυγας σ αυτά τα χρήματα είναι να έχει πρώτα καταγραφεί και αφού περάσει στη βάση δεδομένων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ λαμβάνει μία προπληρωμένη κάρτα, με την οποία κάθε μήνα μπορούν να εισπράξουν από την τράπεζα το ποσό που τους αναλογεί.
Σημειωτέον ότι για τους ανήλικους πρόσφυγες δεν δίνονται χρήματα, με απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Κάθε ενήλικος πρόσφυγας λοιπόν που βρίσκεται εγκλωβισμένος π.χ. στη Λέσβο και άνω των 18 χρόνων λαμβάνει 90 ευρώ το μήνα. Αν πρόκειται για οικογένεια τα ποσά διαφοροποιούνται όμως σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 330 ευρώ, όσα παιδιά και να έχει η κάθε οικογένεια και λειτουργούν κλιμακωτά και όχι αθροιστικά. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι ή ένας γονιός με παιδί λαμβάνουν 140 ευρώ, μία οικογένεια τριών ατόμων 190 ευρώ, τεσσάρων 240 ευρώ, πέντε 290 ευρώ, έξι των 310 ευρώ.
Αυτά είναι τα χρηματικά ποσά τα οποία απέχουν παρασάγγας από τα όσα κυκλοφορούν. Σκόπιμα λοιπόν οι φωνές αυτές που διασπείρουν τα ψέματα θέλουν να αποπροσανατολίσουν για το ποιοι πραγματικά φταίνε για την ανεργία και για το ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Σκόπιμα θέλουν να βγάλουν λάδι όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ελληνική χρεοκοπία. Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την κρίση, ούτε και στήριζαν ή ψήφισαν αυτούς που την έφεραν. Τις ζωές μας τις τσακίζουν οι πολιτικές που φέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας. Όμως για όλα αυτά τα κάθε λογής φασιστοειδή κάνουν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν.
Όσο και αν δεν τους αρέσει εμείς, οι άνθρωποι του Τύπου, δεν πρόκειται να σωπάσουμε αλλά θα συνεχίσουμε να γράφουμε και να λέμε την αλήθεια αποδομώντας κάθε φορά τα ψέματα τους και αποκαλύπτοντας τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Πρέπει όμως και οι δημοκρατικοί πολίτες από τη μεριά τους να μην αφήνουν τις ρατσιστικές φωνές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο να τους αποπροσανατολίζουν με ψέματα.
Να μην τους αφήνουμε να ρίχνουν το δηλητήριο τους διχάζοντας την κοινωνία αλλά να τους αποκαλύπτουμε παντού και πάντα.

Θράσος Αβραάμ (από το fb)