ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν ο Αμβρόσιος καταράστηκε τον ιμπεριαλισμό

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Οπότε τα παίρνει κρανίο ο Λαφαζάνης, ανεβάζει σφυγμούς, σφίγγει τις γροθιές, λέει «ασταδγιάλα, ως εδώ ήταν», βγάζει μολύβι και χαρτί και συντάσσει την ανακοίνωση την πύρινη. Εδώ την έχω, μισό λεπτό να την παραθέσω προς ανάγνωση:
«Η Αμερικανική κυριαρχία επεκτείνεται! Το είδαμε στην πρόσφατη Έκθεση της..
Θεσσαλονίκης! Η Κρήτη, λοιπόν, από παληά ήταν στη διάθεση των Η.Π.Α. Τώρα πιά όχι μόνον η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στην Αμερική, αλλά και τα Σύνορά μας στον Έβρο, αφού στον ποταμό Έβρο εγκαθίσταται μεγάλη Αμερικανική βάση! Η Ελλάδα πωλείται! Η εθνική μας αξιοπρέπεια ανταλλάσσεται με αντάλλαγμα την πολιτική ενίσχυση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα»!
Ή μάλλον όπα, άραξε, δεν τα έγραψε ο Λαφ τα παραπάνω, η Ζωή (μία είναι η Ζωή!) τα έγραψε. Όχι, όχι, μπουρδουκλώθηκα, από τα χεράκια του Κουτσούμπα βγήκανε. Ούτε αυτό ισχύει όμως, μήπως είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μπα, δεν νομίζω, κάτσε λιγάκι να σφιχτώ, ορίστε το βρήκα:
Μιλάμε για ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επαναστάτες του Ρουβίκωνα!
Και πάλι λάθος, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες. Ούτε ο Λαφαζάνης, ούτε η Κωνσταντοπούλου, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε ο Ρουβίκωνας, ούτε καν η Ραχήλ Μακρή ρε φίλε δεν τους κάνανε σκουπίδι τους Αμερικανούς. Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων τους έτριψε τη μουρίτσα! Ο Αμβρόσιος ο ελευθερωτής, που ζώστηκε τα φυσεκλίκια ως άλλος Άρης Βελουχιώτης και βγήκε στο μετερίζι για την ανεξαρτησία της πατρίδος  μας.

Άλλη μια απόδειξη ότι τα βάσανα και οι καημοί τον αλλάζουν τον άνθρωπο, γιατί δεν νομίζω να έλεγε τα ίδια ο Μητροπολίτης το 1968 ως Ιεροκήρυκας της Ελληνικής Χωροφυλακής, ούτε πιο αργά στις σχολές στελεχών της Αστυνομίας. Τότε ήταν φίλοι μας το Στέητς και μας φυλάγανε από τα κουμμούνια και τους ΕΑΜοβούλγαρους. Τότε μας άρεσε που ήταν η Κρήτη στη διάθεση των ΗΠΑ και θα θέλαμε να εγκατασταθεί στον Έβρο μεγάλη Αμερικάνικη βάση. Γιατί πέφτανε και δωράκια από τα Αμερικανάκια, εκείνες τις εποχές τις όμορφες. Ιδίως σε «διαφωτιστές» όπως ο Αμβρόσιος, που βάζανε πάνω απ’ όλα το καθήκον. Κι έρχεται τώρα ο Μητροπολίτης, να σηκώσει ψηλά την παντιέρα ρόσα
Όλα αυτά δεν συνέβησαν γιατί ο Σεβασμιότατος είδε το βίντεο με την άνανδρη και δολοφονική επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο, αλλά διότι όπως μας εξηγεί ο ίδιος:
«Προχθές, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ε.έ. τό πρωΐ ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Αιγίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, εξερχόμενος του Ναού μετά την πρωϊνή Ακολουθία, είδε στον Ουρανό πάνω από τον ιερό Ναό της Φανερωμένης να σχηματίζεται στα σύννεφα το σημείο του Τιμίου Σταυρού! Το φωτογράφισε και μας το προσκόμισε»!
Και κάπως έτσι, από αυτό το θαύμα το πρωτοφανέρωτο, ξύπνησε μέσα στην κεφάλα του Αμβρόσιου το μίσος προς τον ιμπεριαλισμό και τους Αμερικάνους. Και σχηματίστηκε ακριβώς από πάνω της ένα κολοσσιαίο “Venceremos” και αποφάσισε ο Σεβασμιώτατος να τα βάλει με την υπερδύναμη. Παρατήρησα πάντως στην ανακοίνωσή του, ότι δεν αναφέρεται προσωπικά στον Τραμπ. Ίσως να είναι κι αυτή μια τελευταία ελπίδα αποφόρτισης, ίσως να υπάρχει ένα δίαυλος ανοιχτός με το Λευκό Οίκο, ίσως να τη γλυτώσουν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες από την οργή του Μητροπολίτης. Γιατί αν δεν παρέμβει ο Ντόναλντ, πολύ φοβούμαι πως οι κατάρες του Αμβρόσιου θα είναι πιο αποτελεσματικές κι απ’ τα fake news του Πούτιν…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr