ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το 2ο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

ΕφΣυν: Αδικαιολόγητη αστυνομική βία στον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από το άγριο ξύλο του κοσμηματοπώλη και του συνεργού του, ο Ζακ έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.
Μόνο που αυτοί αποδείχθηκαν ακόμη πιο βίαιοι, όπως αποκαλύπτει το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.»: κλοτσούσαν και έσερναν σαν σακί έναν αναίσθητο, αιμόφυρτο άνθρωπο! Δεν λιντσαρίστηκε μία..
αλλά δύο φορές ο Ζακ Κωστόπουλος - τη δεύτερη μάλιστα όχι από «αγανακτισμένους πολίτες», αλλά από τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.
Η «Εφ.Συν.» φέρνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα της στιγμής. Είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο και έχει διάρκεια ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.
Στο βίντεο ο Ζακ έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και μες στα αίματα και το πρόσωπό του έχει μπλαβιάσει. Τουλάχιστον 8 αστυνομικοί έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλλάβουν - ένας κρατάει κλομπ. Ηδη από το πέμπτο δευτερόλεπτο ένας αστυνομικός φαίνεται να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι - το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος.
Ενας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να κλοτσάει βίαια τον Ζακ Κωστόπουλο στα οπίσθια. Ολη αυτή την ώρα ο νεαρός δεν φέρνει καμία αντίσταση. Αντίθετα, φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις του
Ο αιμόφυρτος Ζακ κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του στον πεζόδρομο, ανάμεσα σε τέσσερις αστυνομικούς που –άγνωστο γιατί– προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.
Στην εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα ένας από τους αστυνομικούς να κρατά με γυμνό χέρι το «πειστήριο», το μαχαίρι δηλαδή που υποτίθεται ότι κράδαινε ο Ζακ Κωστόπουλος και απειλούσε τον κόσμο.


Εφημερίδα των Συτακτών (ρεπορτάζ Ντίνα Δασκαλοπούλου)