ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕΠΕ σε Μαρινάκη: Όρισε διοίκηση και πλήρωσε τους εργαζομένους

Το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας για ALTER EGO και Βήμα FM - Τι λέει η ΕΤΕΡ

Για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η «ALTER EGO του», που προσπαθεί να πτωχεύσει το «Βήμα FM» ενώ την ίδια στιγμή εκδίδει τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) σχετικά με το αποτέλεσμα..
της εργατικής διαφοράς που έλαβε χώρα στο αρμόδιο Σωμα Επιθεωρησης Εργασίας τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:
Το πόρισμα του ελέγχου, περιληπτικά, αφού τονίζει πως η «Δ.Ο.Λ. Α.Ε.» δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία που κατέχει τον ραδιοσταθμό «Βήμα fm» η οποία και δεν μπήκε ποτέ σε εκκαθάριση όπως η πρώτη, καλεί την εταιρεία του Μαρινάκη («ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.») να ορίσει άμεσα διοίκηση στην «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM Α.Ε.» αφού κατέχει το 99,75% των μετοχών της και να προχωρήσει στην εξόφληση των εργαζομένων της όπως οφείλει!
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Πολιτεία αναγνωρίζει και υποδεικνύει τις ευθύνες της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm», θυμίζουμε πως ανάλογο ήταν και το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας μετά την τριμερή συνάντηση τον Ιούνιο του 2018.
Όπου τον έχουμε συναντήσει, από τη στιγμή που έχει γίνει ο ουσιαστικός εργοδότης των εργαζόμενων του «Βήμα fm», εμφανίζεται μέσω των συνεργατών του με επιχειρήματα που δεν ταιριάζουν σε ιδιοκτήτη Μέσων Ενημέρωσης τέτοιας εμβέλειας και απήχησης. Μάλλον δεν κατάλαβε ποτέ τι ακριβώς αγόρασε πέρσι τέτοιο καιρό, όχι γιατί του λείπει το μυαλό, αλλά μάλλον γιατί έχει μάθει να λειτουργεί με τη λογική του δερβέναγα. Δεν είναι όλοι σαν τον Λαμπράκη να τηρούν την σειρά προτεραιότητας στο ασανσέρ, ο Μαρινάκης θέλει ένα, αποκλειστικά δικό του, λόγω χαρακτήρα…
Να ευχαριστήσουμε τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καραμήτσα, για την πολύτιμη βοήθειά του ώστε να αναδείξουμε τα κρίσιμα σημεία της εργατικής διαφοράς με την «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.». Επίσης να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τα στελέχη του σε όλη την Αττική για την πολύτιμη αρωγή τους στην καταπολέμηση κάθε μορφής εργοδοτικής αυθαιρεσίας.