ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Προχωρά η σχολή δημοσιογραφίας από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιά

Ένα πανεπιστήμιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, εξελίσσεται σε μια μεγάλη πύλη της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να αναπτύσσεται και να συμβαδίζει με την κοινωνία. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και..
Ευρωπαϊκών Σπουδών Άγγελος Κότιος, βασικές επιδιώξεις του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι από την μια πλευρά «να ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο της διεθνοποίησης και των εξωτερικών συνεργασιών, αλλά και να μην είναι ένα απομονωμένο πανεπιστήμιο, ένας θύλακας μακριά από την κοινωνία. Θέλω ένα πανεπιστήμιο που να αναπτύσσεται και να συμβαδίζει με την κοινωνία - τον μανάβη, τον μπακάλη, τον εφοπλιστή».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κότιος διαβεβαίωσε, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλο, ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα στηρίξει τη σχολή δημοσιογραφίας που θα δημιουργήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε λίγες εβδομάδες. Μίλησε για μια συμφωνία- ομπρέλα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ και όπως δήλωσε, «θα θέλαμε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία με τη συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης».

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πειραιά με ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την πλευρά του, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΑΠΕ ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, σε λίγες εβδομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΠΕ θα δημιουργηθεί μια σχολή δημοσιογραφίας. Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε δίπλα σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Ιδιαίτερα με το πανεπιστήμιο του Πειραιά, ο οποίος όπως είπατε και εσείς, είναι πύλη όλου του υπόλοιπου κόσμου στην Ευρώπη, θεωρώ ότι η συνεργασία θα είναι σημαντική. Εμείς ξεκινάμε σε λίγες εβδομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΠΕ να φτιάξουμε μια σχολή δημοσιογραφίας όχι για να βγάλουμε άλλους δημοσιογράφους αλλά για τους ήδη αποφοίτους των πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας. Ο στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει πρακτικά να είσαι δημοσιογράφος. Άρα εμείς θα εκπαιδεύουμε κάθε χρόνο περίπου εκατό απόφοιτους των τριών πανεπιστημίων σε συνεργασία πάντα με τον ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ θα καλύψει μάλιστα όλο το κόστος. Θα πληρώνονται οι εκπαιδευτές για τις ώρες που θα ασχολούνται αλλά θα πληρώνονται και οι πτυχιούχοι. Μοναδική προϋπόθεση, να είναι άνεργοι και να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα, ενώ η επιλογή θα γίνει αυστηρά με τον βαθμό του πτυχίου. Να πω επίσης ότι θα ενισχύσουμε όσο μπορούμε το πανεπιστήμιο του Πειραιά για τον εορτασμό των 80 χρόνων, θα καλύψουμε όλες τις εκδηλώσεις. Θέλουμε καθηγητές του πανεπιστημίου του Πειραιά να έρθουν να διδάξουν στη σχολή μας».