ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις «δημοσκοπήσεις» Τατιάνας - ΣΚΑΪ

...και λοιπών - Στόχο έχουν να απενοχοποιήσουν τη βία

Τις «δημοσκοπήσεις» της Τατιάνας Στεφανίδου, του ΣΚΑΪ  (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων, καταγγέλλει και καταδικάζει η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ). Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης για τις εξελίξεις σχετικά με τον βάναυσο ξυλοδαρμό και το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου..
-αφού υπενθυμίζει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση και να προσπαθεί να ενημερώνει σφαιρικά και χωρίς προκαταλήψεις- αναφέρει:
Στο άρθρο 1 εδ. ε' των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος ρητά αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει».
Η δημιουργία «δημοσκοπήσεων» σε τηλεοπτικές εκπομπές και ιστοσελίδες δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ενημέρωση ή με την έρευνα των τάσεων της κοινής γνώμης. Αντίθετα, προκαλούν και στόχο έχουν να απενοχοποιήσουν τη βαρβαρότητα, τη χρήση βίας έξω από οποιοδήποτε πλαίσιο δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφική λειτουργία».