ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πέθανε ο Τάσος Κατιντσάρος

Έφυγε από την ζωή ο Τάσος Κατιντσάρος μετά από μάχη με την αρρώστια του, το πρωί της 27 Σεπτεμβρίου 2018.
Στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Τ. Κατιντσάρος εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στις γραμμές της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος, ενώ συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μετά την πτώση της χούντας, υπήρξε μέλος της οργάνωσης Κ.Ο. Μαχητής.
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας
για τον θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, Τάσου Κατιντσάρου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και τους συντρόφους του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλληπητήριο μήνυμά του.
        
Παραθέτουμε από τα σόσιαλ μίντια αναρτήσεις για τον Τάσο Κατιντσάρο:
Εγώ Τάσο έτσι θέλω να σε θυμάμαι. Στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης...
31 χρόνια σε γνωρίζω, από εκείνη την εκδήλωση στην κατειλημμένη Φιλοσοφική που μας μίλαγες για το Πολυτεχνείο.
Για εμάς πρωτοετείς τότε ήσουν ταυτόχρονα παλιός και κοντινός.
Πάντα αγωνιστής, πάντα σκεπτόμενος, πάντα ενωτικός, πάντα βαθιά συντροφικός, πάντα τολμηρός
Πολιτικοποιήθηκες στην επαναστατική αριστερά, σε άλλες εποχές, με άλλους κώδικες, κανόνες, δεσμεύσεις, Και τους κράτησες

Εμπνευσμένος από τον πρόωρα χαμένο Λάκη Χριστοδουλόπουλο, ένα παράδειγμα μοναδικό στράτευσης, οξυδέρκειας και ενωτικής συντροφικής στάσης
Είχες όμως και την τόλμη να καταλάβεις ότι στην επαναστατική αριστερά μπορούσαν να χωράνε και άλλα ρεύματα, και επειδή δεν μπορούσες παρά να είσαι στρατευμένος πήγες στο ΝΑΡ. Και ας μην ήσουν ποτέ από εκείνη την παράδοση. Κουβαλώντας πάντα την κληρονομιά της ιστορικής επαναστατικής αριστεράς αλλά και έτοιμος να ακούσεις να συζητήσεις
31 χρόνια συναντηθήκαμε άπειρες φορές σε κοινές πρωτοβουλίες, σχήματα, διαλόγους κλπ
Περάσαμε και χρόνια μαζί στην ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Βρεθήκαμε άπειρες φορές σε κοινά πάνελ εκδηλώσεων.
Μπορεί να διαφωνούσαμε σε διάφορα, να συμφωνήσαμε πολλά αλλά ήσουν πάντα σύντροφος με αυτή την ποιότητα δεσμού ανθρώπων που όποιος δεν έχει περάσει από το κομμουνιστικό κίνημα δεν την καταλαβαίνει.
Όμως εγώ θέλω να σε θυμάμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης
Καλό ταξίδι ρε Τάσο
Θα την φτιάξουμε την αριστερά που ήθελες που να μας πάρει και να μας σηκώσει, και ας κάνουμε στη διαδρομή όλα τα λάθη του κόσμου. Το χρωστάμε.
Παναγιώτης Σωτήρης

Χάσαμε σήμερα μια από τις μεγάλες μορφές της ελληνικής άκρας Αριστεράς. Από τον Μαχητή έως το ΝΑΡ, ο Τάσος Κατιντσάρος ήταν πάντα παρών στους αγώνες, πάντα νέος, πάντα αδιάλλακτα τοποθετημένος στην πλευρά των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων.
Για μένα υπήρξε ένας από τους ανθρώπους-σημεία αναφοράς που σε βοηθάνε να μην χάνεις τον προσανατολισμό σου, να επιμένεις ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Να μην ξεχνάς ότι ο αγώνας συνιστά το νόημα της δικιάς μας ζωής.
Χαίρε Τάσο. Είμαστε ευτυχείς που σε συναντήσαμε.

Γιάννης Αλμπάνης