ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Καμμένος: Ο Λάμψιας πριν στρατολογηθεί από τον Μαρινάκη...

...είχε τον γιό του στο γραφείο μου

UPD
Mέσω twitter απάντησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος στις βολές που δέχτηκε για τη μήνυση που έκανε κατά των επιτελών και δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος και του σάιτ liberal. Στην ανάρτησή του, στο twitter o Π. Καμμένος ανέφερε τα εξής: «Επειδή βλέπω την ευαισθησία ΝΔ - ΒΑΞΕΒΑΝΗ για τη σύλληψη..
των συκοφαντών φίλων τους, τους ενημερώνω ότι πριν στρατολογηθεί ο Λάμψιας από τον Μαρινάκη είχε τον γιό του στο γραφείο μου, στο Πεντάγωνο και γνώριζε καλά ότι δεν είχα ποτέ καμία αρμοδιότητα στο προσφυγικό ούτε σε κονδύλια ΕΕ».
Θυμίζουμε ότι ο Π. Λάμψιας, διευθυντής του «Φιλελεύθερου» μαζί με τον εκδότη Θανάση Μαυρίδης και την αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, μετά τη μήνυση Καμμένου το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου τους περίμεναν και οι κάμερες.
Οι τρεις δημοσιογράφοι κρατήθηκαν το βραδυ του Σαββάτου στο Α.Τ. Εξαρχείων (ΕΔΩ) ενώ το πρωί της Κυριακής πήγαν στην Ευελπίδων όπου αφέθηκαν ελέυθεροι αφού προηγουμένως η εισαγγελία ζήτησε προκαταρκτική εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Στην Ευελπίδων υπήρξαν δηλώσεις στις κάμερες παρουσία αντιπροέδρων και λοιπών. Κάποιοι  χαρακτήρισαν το όλο θέμα με την κράτηση των τριών δημοσιογράφων στο Α.Τ. Εξάρχειων ως «στημένο»,  λέγοντας ότι οι τρεις τελικά δεν συνελήφθησαν αλλά παρουσιάστηκαν μόνοι τους ακριβώς για γίνει όλο αυτό το σόου και ο ντόρος στα ΜΜΕ.
Κάποιοι άλλοι όμως αντιτείνουν ότι η μήνυση εγινε, τους δημοσιογράφους τούς αναζήτησε η αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου, δεν τους βρήκε και αυτοί παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Kαι βέβαια ο Καμμένος έκανε τη μήνυση μέσα στο 48ωρο μετά τη δημοσίευση του επίμαχου ρεπορτάζ ώστε να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο...

Π. Λάμψιας: Η δημοκρατία έχει αντισώματα 

«Η δημοκρατία έχει αντισώματα, η ελευθερία του τύπου νίκησε» δήλωσε εξερχόμενος των δικαστηρίων της Ευελπίδων ο Παναγιώτης Λάμψιας ενώ σε δήλωσή του ο δικηγόρος Τάσος Αβραντινης ανέφερε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Η μήνυση Καμμένου είχε υποβληθεί στον απόηχο πρωτοσέλιδου του Φιλελεύθερου για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία προορίζονταν για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Σχετικά με την αναφορά Καμμένου στον Κ. Βαξεβάνη αυτή έγινε προφανώς λόγω της ανάρτησης  στα social media όπου ο εκδότης του Documento έγραψε:
«Να σταματήσει τώρα η ιστορία με τις διώξεις δημοσιογράφων και την ποινικοποιηση της δημοσιογραφιας.Τα δημόσια πρόσωπα απαντάνε δημόσια με θάρρος. Έχουν θέσει τον εαυτό τους σε δημόσιο έλεγχο και αν υπάρχει συκοφαντια έχουν χρέος να την καταδειξουν δημόσια».

ΥΓ Πάντως σχετικά με την ανάρτηση Καμμένου για «την ευαισθησία ΝΔ - ΒΑΞΕΒΑΝΗ για τη σύλληψη των συκοφαντών φίλων τους» θυμίζουμε πως τελευταία στο Documento υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα εναντίον του Παν. Λάμψια (EΔΩ κι ΕΔΩ)