ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Στο έλεος των χάκερς 50 εκατ. λογαριασμοί στο Facebook

Kενό ασφαλείας που άφησε εκτεθειμένους περίπου 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, με αποτέλεσμα χάκερ να πάρουν τον έλεγχο των λογαριασμών και να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα τους, αποκάλυψε σήμερα η εταιρεία Facebook Inc .
Το Facebook, που έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς..
χρήστες σε μηνιαία βάση, έχει διορθώσει το πρόβλημα και έχει ενημερώσει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.
«Το ελάττωμα διορθώθηκε χθες (Πέμπτη) το βράδυ» ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ανακαλύφθηκε την Τρίτη.
«Χάκερ εκμεταλλεύτηκε το τεχνικό πρόβλημα για να κλέψει κωδικούς πρόσβασης που επιτρέπουν την είσοδο στο λογαριασμό Facebook περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών», σημείωσε, υπογραμμίζοντας εντούτοις ότι προς το παρόν, η Facebook δεν γνωρίζει εάν «αυτοί οι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν από τον χάκερ».
Οι χάκερ έκλεψαν "access tokens", ψηφιακά κλειδιά, μέσω της λειτουργίας "view as", η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς εμφανίζεται το προφίλ τους σε κάποιον άλλο χρήστη.