ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Οικονομική ενίσχυση ανέργων ενόψει Χριστουγέννων

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει των Χριστουγέννων.
Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει:
  -  Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα.
  -  Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό.. σημείωμα της τελευταίας φορολογικής τους δήλωσης (για το έτος 2016).
Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 5 μ.μ. της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017.
Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 8.000,00 € (2.000,00 € επιπλέον για κάθε παιδί). Τυχόν εισόδημα από αποζημίωση ή από επίδομα ανεργίας δεν συνυπολογίζεται.
Τα μέλη που οφείλουν συνδρομές πέντε ετών και άνω (τελευταίο εξοφλημένο έτος το 2012) δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση. (Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ η οφειλή συνδρομών άνω του ενός έτους είναι τυπικά λόγος διαγραφής).
Τα μέλη που έχουν συνολικές οφειλές προς την ΕΣΗΕΜ-Θ (δάνεια και συνδρομές) από 1.000,00 € και άνω δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη, και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης, συγκυρία.