ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πρόκληση Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό

Εθεσε ζήτημα Δυτικής Θράκης και Αιγαίου

Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και σε live σύνδεση με τα ελληνικά κανάλια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν επιχειρηματολόγησε επί ώρα γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, γιατί η μειονότητα στη Δυτική Θράκη πρέπει να λέγεται τουρκική και όχι μουσουλμανική, ενώ έθεσε και θέμα Αιγαίου λέγοντας ότι «στόχος μας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο το ίδιο και στο Αιγαίο»!
Μεταξύ Ερντογάν και Προκόπη Παυλόπουλου εξελίχθηκε ένα ντιμπέιτ καθώς δεν περιορίστηκαν σε μία απλή δήλωση on camera, αλλά επανήλθαν και οι δύο με δηλώσεις με τον Τούρκο πρόεδρο μάλιστα να θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο..
Η αρχή έγινε με τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος έθεσε το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης που είχε αναφέρει ο Ερντογάν στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Κατά τις δηλώσεις τους στην κάμερα, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη Ερντογάν και είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας: «Είμαστε εδώ εμείς οι Ελληνες για να σφίξουμε το χέρι και να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας και όχι διχασμό και να γίνουμε η πόρτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ».  Στη συνέχεια ζήτησε τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάνης είπε: «Η βάση που θεμελίωσε τη φιλία μας ήταν η συνθήκη της Λωζάνης. Για μας αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση, καλύπτει πλήρως τα ζητήματα».
Τι ακολούθησε μετά; Οι δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος επιχειρηματολόγησε επί ώρα γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί η ιστορική συνθήκη!

- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ, σε επιμέλεια της Ματίνας Νταλλαρή, στο protothema.gr (EΔΩ)