ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Χριστοφορίδης: Εχω αποχωρήσει από "Το Χωνί"

Διαψεύδει με επιστολή του προς το Capital.gr ο Γιώργος Χριστοφορίδης, Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ότι παραμένει εκδότης της εφημερίδας "Το Χωνί".
Ειδικότερα, απαντώντας στο άρθρο του capital "Εχει ανάγκη από νέες προσλήψεις η ΕΡΤ; Ναι, λέει φυσικά ο Νίκος Παππάς..."  ο G. Χριστοφορίδης στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

"Επειδή επιλέξατε να αναφερθείτε στο πρόσωπό μου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο ισχυρισμός σας πως παραμένω εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ασφαλώς, από τη στιγμή που ο νυν Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μου έκανε την τιμητική πρόταση να ενταχθώ στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης έχω αποχωρήσει από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ. Για την ακρίβεια,.. αποχώρησα από την εφημερίδα το Νοέμβριο του 2015 και ανέλαβα καθήκοντα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ιανουάριο του 2016.
Η ταυτόχρονη ιδιότητα του εκδότη και του συμβούλου του Υπουργού, ούτε προβλέπεται από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, ούτε θα μπορούσε να υφίσταται δεδομένου του φόρτου εργασίας ο οποίος συνοδεύει τα σημερινά μου καθήκοντα.
Επειδή είμαι βέβαιος ότι η ανακριβής σας αναφορά δεν έγινε σκόπιμα, αλλά από έλλειψη ενημέρωσης (παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει διαψευσθεί δημοσίως και, μάλιστα, επανειλημμένα), είμαι εξίσου βέβαιος ότι θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια στους αναγνώστες σας.

Υ.Γ. Με ενδιαφέρον διάβασα την άποψή σας ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, με τις γνωστές στρεβλώσεις που της επέβαλαν οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι προτιμότερο να καλύπτει τις ελλείψεις της μέσω πολύ ακριβότερων εργολάβων παρά μέσω απευθείας εργαζόμενων σε αυτή. Σας υπενθυμίζω, με την ευκαιρία, ότι όταν έκλεισε η ΕΡΤ είχε συνολικά 2.950 εργαζόμενους (2.650 με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και 300 με σύμβαση ορισμένου χρόνου). Σήμερα, για τη λειτουργία των ίδιων δομών και υπηρεσιών, έχει συνολικά 2.250 εργαζόμενους. Οσο για τη σύγκριση που κάνετε μεταξύ του αριθμού των εργαζομένων στην ΕΡΤ και του αριθμού εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια, είμαι βέβαιος πως –απλά και μόνο διαβάζοντας το κείμενο σας μια δεύτερη φορά- θα αντιληφθείτε ότι πρόκειται για εξ ορισμού μη συγκρίσιμα μεγέθη. Εκτός κι αν αντιμετωπίζετε ως ταυτόσημο το ρόλο ενός ιδιωτικού καναλιού και ολόκληρης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που παρέχει υπηρεσίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, μέσα από 5 τηλεοπτικούς και 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με την ευκαιρία αυτής της δεύτερης ανάγνωσης, δεν έχω αμφιβολία ότι θα συνειδητοποιήσετε πόσο άδικη είναι και η εκ μέρους σας στοχοποίηση ενός εργαζόμενου στην Ηγουμενίτσα…" - από το capital.gr