ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Aλλο Μπόμπολας, άλλο Ψυχάρης...

Περίεργη ασυλία για τον Φώτη Μπόμπολα - Αφησε στον δρόμο εργαζομένους, χρέη 500.000.000 € στις τράπεζες και τεράστια φέσια σε όλη την αγορά

Η εκδοτική αυτοκρατορία της οικογένειας Μπόμπολα κατέρρευσε με εκκωφαντικό θόρυβο. Μια κατάρρευση που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς άφησε στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους και χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων προς τις τράπεζες, αλλά και συνολικά προς την αγορά. Τα τεράστια φέσια εκτιμάται ότι είναι αδύνατον να εισπραχθούν, την ώρα που o μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του Πήγασου Φώτης Μπόμπολας μοιάζει να απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι ο Φώτης Μπόμπολας καταφέρνει να… ξεγλιστρά με περίεργο τρόπο από τις ενδεχόμενες ευθύνες του. Πολλοί θεωρούν ότι εξαργυρώνει τις κινήσεις που έκανε με μια εφ' όλης της ύλης παράδοση στην κυβέρνηση, τόσο με την αλλαγή γραμμής του «Εθνους» όσο και με το ουσιαστικό κλείσιμο του Mega. Αλλοι απλώς θεωρούν ότι οφείλεται στη δυσκινησία της ελληνικής Δικαιοσύνης...

Σε αντίθεση πάντως με τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος βρίσκεται σε στενό κλοιό με πολλά ανοιχτά μέτωπα στη Δικαιοσύνη, ο Φώτης Μπόμπολας μέχρι τώρα βγαίνει αλώβητος. Ακόμη και στην υπόθεση των «θαλασσοδανείων», ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, που φέρεται ότι πήρε ο Πήγασος με επισφαλείς όρους, ως κεντρικό πρόσωπο ενώπιον της Δικαιοσύνης μέχρι τώρα εμφανίζεται ο πατριάρχης της οικογένειας Γιώργος Μπόμπολας.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο οικονομικός εισαγγελέας προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του Φώτη Μπόμπολα, καθώς ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 30.000.000 ευρώ. Λίγες ημέρες πριν από το «μπλόκο» του εισαγγελέα, είχε σπεύσει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πώλησης ποσοστού του Mega. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, λίγους μήνες νωρίτερα, ο Φώτης Μπόμπολας κατάφερε και πάλι να προλάβει τις Αρχές και τις εξελίξεις, πληρώνοντας 4.000.000 ευρώ ύστερα από έλεγχο για τη «λίστα Λαγκάρντ». Λέγεται, μάλιστα, ότι πούλησε (;) ακόμη και το σκάφος του.

To κότερο

Οι κακές γλώσσες λένε ότι το 30μετρο υπερπολυτελές ιστιοπλοϊκό πουλήθηκε σε εταιρία offshore, ενώ και μετά την πώλησή του ο Φ. Μπόμπολας εθεάθη να ταξιδεύει μαζί του σε νησιά των Κυκλάδων! Πιθανόν να το νοίκιαζε από την εταιρία στην οποία το πούλησε, το ωραίο όμως είναι ότι είχε υποσχεθεί στους εργαζομένους του «Εθνους» πως, ό,τι εισπράξει από τη «σκοτωμένη» πώληση που αναγκάστηκε να κάνει με... πόνο ψυχής θα το έδινε ως «έναντι» για τους μισθούς των εργαζομένων - πράγμα που, βεβαίως, ουδέποτε συνέβη...

Ολες οι κινήσεις του -λένε όσοι γνωρίζουν- είχαν ως στόχευση το να αποφύγει ο ίδιος δικαστικές περιπέτειες που θα τον έφερναν αντιμέτωπο με το χάος που δημιούργησε.

Από την εκποίηση του ΔΟΛ συγκεντρώθηκαν περίπου 23.000.000 ευρώ, ενώ από τον Πήγασο μόλις 3.500.000, που εισπράχθηκαν από τις εφημερίδες «Εθνος» και «Ημερησία», οι οποίες, αν και πουλήθηκαν καθαρέςα από οποιαδήποτε υποχρέωση, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε ενδιαφερομένους αλλά ούτε και ικανοποιητικό τίμημα.

Πολλοί κάνουν λόγο για ολιγωρία των αρμόδιων Αρχών, αφού είναι κοινό μυστικό ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην αγορά από τον Φώτη Μπόμπολα είναι πολλαπλάσια απ’ αυτήν του Σταύρου Ψυχάρη.

- από ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία»