ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσιογράφος στο Μεξικό...

To Mεξικό είναι η μια από τις πιο επικίνδυνες σε όλο τον κόσμο για τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης. Ένας φωτοειδησεογράφος στην Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτόσι ήταν ο ενδέκατος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε φέτος, σύμφωνα με την οργάνωση ενώ έντεκα δημοσιογράφοι είχαν σκοτωθεί πέρυσι στο Μεξικό στην πιο αιματηρή χρονιά για τους εκπροσώπους του Τύπου στη χώρα.
Οι φόνοι αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο ρεκόρ και φέτος, καθώς το Μεξικό εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπο με συγκρούσεις μεταξύ των βίαιων οργανώσεων ναρκωτικών. Σημειωνεται ότι τα τελευταία 17 χρόνια 111 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων οι 38 υπό την προεδρία του Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Οι Μεξικανοί εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη πετύχει καμία καταδίκη για τα εγκλήματα που έχουν.. διαπραχθεί εναντίον δημοσιογράφων εξαιτίας των ελλιπών ερευνών και των περιορισμένων πόρων που διαθέτουν, ανέφερε ο Ντέιβιντ Κέι, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, και ο ομόλογός του της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Έντισον Λάνζα.
Ο Κέι και ο Λάνζα συνέταξαν μια προκαταρκτική έκθεση στην οποία περιγράφουν «τη βαθιά κρίση ασφαλείας» στο Μεξικό, αφού πραγματοποίησαν περιοδεία στο χώρα επί μία εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκαν την Πόλη του Μεξικού και τις Πολιτείες Βερακρούς, Γκερέρο, Ταμαουλίπας και Σιναλόα.
Την άνοιξη αναμένεται να δημοσιεύσουν την αναλυτική τους έκθεση με τις συστάσεις τους. «Οι προηγούμενοι εισαγγελείς δεν είχαν την ίδια πολιτική βούληση για να κάνουν πραγματικά τη δουλειά», τόνισε ο Κέι, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για το οι νυν εισαγγελείς θα κάνουν περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.