ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Tο «Βήμα» ανακάλυψε ξαφνικά τον Χάρη Δούκα...


Ο ταλαντούχος κύριος Δούκας

Κάποια πράγματα απαιτούν Πρέντατορ για να τα πάρεις πρέφα και άλλα εξελίσσονται μπροστά στα μάτια σου. Αν τα έχεις ανοιχτά θα τα δεις κι άμα δουλεύει το μυαλό σου θα τα αποκρυπτογραφήσεις.
Απλό είναι, δεν χρειάζεται ούτε πολύ ζόρι, ούτε καν τεχνητή νοημοσύνη.
Βλέπε και το στόρι ή μάλλον καλύτερα το λαβ στόρι ανάμεσα στο «Βήμα» και στον Χάρη Δούκα. Πριν από τις δημοτικές εκλογές ήταν σαν να μην υπήρχε ο κύριος καθηγητής για το κυριακάτικο φύλλο. Μόνο Μπακογιάννης, από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία, συν εξώφυλλο και μεγάλη συνέντευξη στο “BHMAgazino». Για να μαυρίσουν οι δημότες τον δήμαρχο, να γίνει η μεγάλη ανατροπή, ν’ αλλάξει χέρια ο δήμος Αθηναίων, κοίτα να δεις ρε φίλε τι βγάζει η κάλπη εκεί που δεν το περιμένεις…

Αλλά δεν ήταν αυτό το μοναδικό απρόσμενο. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς επίσης, έσκασε «φάσα» υποστηρικτική προς τον Χάρη Δούκα την περασμένη Κυριακή στον «Βηματοδότη». Όχι πολύ ένθερμη, εντάξει, καμία σχέση όμως με την αγριάδα της κυβέρνησης που έσπευσε να παίξει μπουνίδια για την Βασιλίσσης Όλγας, να τσουρνέψει την Ανάπτυξη ΑΕ και να κυκλοφορήσει διαρροή ότι επρόκειτο να μεταφέρει τα δημοτικά ραδιόφωνα στις περιφέρειες. Ένα το κρατούμενο, το σημειώσαμε και αναμέναμε τη συνέχεια.

Η οποία συνέχεια ήρθε την περασμένη Κυριακή, με τον νυν δήμαρχο να φιγουράρει στο εξώφυλλο του «ΒΗΜΑgazino». Με δήλωση καρφί «Αναλαμβάνω την ευθύνη», πολυσέλιδη συνέντευξη και φωτογράφιση συμβολική στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να μην ξεχνάμε ότι ο Δούκας ακούει για πράσινο και ανοίγει η καρδιά του. Και ΠΑΣΟΚ εννοείται, όχι μόνο δέντρα και λουλούδια, παρότι στη Χαριλάου Τρικούπη διακατέχονται από μια σχετική αμηχανία όσον αφορά στο πρόσωπό του. Και στις προθέσεις του, φυσικά, και στις προθέσεις του…

Ας επιστρέψουμε, όμως, στη συνέντευξη στο «BHMAgazino», η οποία μας διαφώτισε σε τρία σημεία για το τι σκέπτεται να κάνει ο κύριος Χάρης:
  • Δεν θα το βάλει τόσο εύκολα κάτω για τη Βασιλίσσης Όλγας και θα επιμείνει να επιστραφεί στους εποχούμενους, έστω και ως οδός «ήπιας κυκλοφορίας». Ορθόν και το χειροκροτώ μαζί με όλο το Παγκράτι, που τώρα υποφέρει.
  • Θα ζητήσει κατάργηση της golden visa, καθώς κοντεύει να καταστεί τουριστική αποικία το κέντρο της πόλης και να μην ακούγονται ελληνικά. Κι αυτό θετικό, πρέπει να μπει οπωσδήποτε ένα όριο.
  • Θα κάνει ένα βηματάκι πίσω για τις κάμερες, καθώς στην αρχή έλεγε κατηγορηματικά «όχι». Πλέον λέει «ΟΚ», αλλά υπό αυστηρούς όρους σχετικά με το που θα τοποθετηθούν. Το κρατάμε στα υπόψιν.
Έχει και κάποια θέματα με τα γκραφίτι ο νέος δήμαρχος, καθώς συμφωνεί με την δημοσιογραφική παρατήρηση ότι «δίνουν αίσθηση μιας πόλης πολύ βρώμικης», αλλά θα του το χαρίσω για την ώρα. Αρκεί να ξεχάσει τις ιδέες για «διαγωνισμούς με κορυφαίους street artists», αυτά τα δοκίμασε και ο απερχόμενος και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από αδιάφορα…

Εν κατακλείδι;
Εν κατακλείδι και ενόψει ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς (θα γίνει μα έτσι μα αλλιώς, μην το κουράζουμε), στον όχι και τόσο μακρύ κατάλογο των προσώπων που θα παίξουν μπάλα προστέθηκε ένα ακόμη όνομα. Εκείνο του Χάρη Δούκα, που αν δεν κάνει κάνα μεγάλο λάθος μπορεί και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του κάποια στιγμή. Αυτό το λάθος ακριβώς που περιμένουν διακαώς οι εχθροί (Χαριλάου Τρικούπη κατοικοεδρεύουν, για να σας προσανατολίσω), αλλά έχω την εντύπωση ότι ο κύριος καθηγητής δεν θα τους το προσφέρει. Κι αν έχει και ολίγο πουσάρισμα από τα ΜΜΕ, ενδέχεται να κάνει άλματα υψηλού βεληνεκούς!

Χρήστος Ξανθάκης