ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Αυτοπροτάθηκε για άρθρο στη Real News o Θ. Πλεύρης


Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται (καθημερινά, εδώ και μέρες, υπερκαλύπτοντας άλλα) το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, που ανέβηκε ακόμα περισσότερο μετά από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη δημόσια τηλεόραση. Στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης το ζήτημα έγινε βασικό θέμα σε πέντε εφημερίδες: στις Καθημερινή, Απογευματινή, Μανιφέστο, Εστία και Δημοκρατία, ενώ μεγάλη παρουσίαση είχε και από τα Νέα, με θέμα που πλησίαζε σε δυναμική το βασικό.
Στα ραδιόφωνα μεταξύ εκείνων που κλήθηκαν να τοποθετηθούν ήταν η Θάνος Πλεύρης, το πρωί στον Real FM, στην εκπομπή τού Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Αντώνη Δελλατόλα.

Ο πρώην υπουργός, από τους πρώτους που είχε εκφράσει την απόφασή του να μην ψηφήσει το νομοσχέδιο, απέφυγε στη συνομιλία με τους δύο δημοσιογράφους να αποκαλύψει τι θα κάνει μετά το παράθυρο που άνοιξε Κυριάκος Μητσοτάκης στη δυνατότητα των βουλευτών του που διαφωνούν να απόσχουν από τη ψηφοφορία.
 «Θα καταψηφίσετε ή θα απόσχετε;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε και από τους δυο, και όχι μόνο μία φόρα, αλλά η Πλεύρης απέφυγε να απαντήσει. Είπε ότι δεν είναι ώρα γι’ αυτό, αλλά είναι ώρα των θέσεων και των επιχειρημάτων που πρέπει να ακουστούν. Του επισημάνθηκε ότι έχει δηλώσει ήδη, πολύ πριν από τούτη την ώρα, την απόφασή του, άρα τι τον εμποδίζει να την επαναλάβει, αλλά εκείνος γύριζε τη συζήτηση στις θέσεις και τα επιχειρήματα που, όπως είπε, θα τα διατυπώσει καθαρά.
Κάποια στιγμή, μάλιστα ζήτησε από τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον εκδότη της Real News, να φιλοξενήσει στην εφημερίδα τού Ομίλου άρθρο του για το θέμα. Πολύ ευχαρίστως, ήταν η απάντηση του Χατζηνικολάου.