ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Αδιαμεσολάβητη... σύγχυση: Αυγέρη «διορθώνει» Κασσελάκη, Κασσελάκης «αδειάζει» Αυγέρη


Απόλυτη σύγχυση και αλλεπάλληλες παλινωδίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας σχετικά με το νομοσχέδιο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμου που δρομολογεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη –που προκάλεσαν «αναταράξεις» στο εσωτερικό του κόμματος– η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη επιχείρησε να «διορθώσει» όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα πειθαρχίας και πως δεν πρόκειται να διαγραφεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Στ. Κασσελάκης επανήλθε και με ανάρτησή του στα social media ουσιαστικά απείλησε με διαγραφές εάν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «παρεκκλίνει» από τον δρόμο «της προόδου και της ισότητας», όπως είπε.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: 
«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».