ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Πέθανε ο «Κάιζερ» του ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ


Φτωχότερο είναι το γερμανικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς θρηνεί την απώλεια του Φραντς Μπεκενμπάουερ. O θρύλος της στρογγυλής θεάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, όπως δήλωσε η οικογένειά του. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας από την οικογένειά του και αμέσως έγινε βασικό θέμα στις μεγαλύτερες γερμανικές ιστοσελίδες. 

O Φραντς Μπεκενμπάουερ θεωρείται ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και η σπουδαιότερη προσωπικότητα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα μετά τον Βραζιλιάνο Πελέ και τον Ολλανδό Γιόχαν Κρόιφ. Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.
Με την Μπάγερν προφανώς κέρδισε τα πάντα, ενώ κατάφερε να πάρει δύο «χρυσές μπάλες». Στην καριέρα του ως παίκτης, έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Γερμανίας, τρία πρωταθλήματα NASL (ΗΠΑ), τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα διηπειρωτικό, ένα Ευρωπαϊκό και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.
Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία), o «Κάιζερ» κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974. Με την Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε τρία σερί κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ το 1972 είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα.
Ως προπονητής κατέκτησε ένα γερμανικό πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε αποσυρθεί από τα κοινά εδώ και πολύ καιρό. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έχοντας υποβληθεί σε δύο καρδιολογικές επεμβάσεις και σε μία στο ισχίο του, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι.