ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Σαρωτικές αλλαγές στο Πεντάγωνο


Τον νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ όρισε το πρώτο ΚΥΣΕΑ του 2024, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος παίρνει τη θέση του Κωνσταντίνου Φλώρου, έπειτα από τέσσερα χρόνια.
Μαζί με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αποστρατεύονται οι αρχηγοί: ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του αντιστράτηγου Γιώργου Κωστίδη στην θέση του αρχηγού ΓΕΣ.
Στην Αεροπορία κρίθηκε η αποστρατεία και όχι η προαγωγή του νυν αρχηγού ΓΕΑ Θέμ. Μπουρολιά σε Α/ΓΕΕΘΑ. Η επιλογή του αντιπτέραρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη νυν Διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) για νέος Α/ΓΕΑ, όπως γράφει το iEidiseis είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού καθώς συν-υπηρετούσαν στην Αγχίαλο το 1990.
Στο Ναυτικό η επιλογή του αντιναυάρχου Κατάρα για την θέση του αρχηγού ΓΕΝ έρχεται να επαναφέρει την ηρεμία και την τάξη στο ΠΝ που τα τελευταία δυο έτη είχαν διαταραχθεί από την ανοιχτή σύγκρουση με τον Φλώρο σε θέματα διακλαδικότητας και ορίων αυτονομίας των Κλάδων.