ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Απέλυσε όλους τους συντάκτες του το National Geographic– Θα δουλεύει μόνο με freelancers


Το National Geographic σύμφωνα με δημοσιεύματα από διεθνή site απολύει τους τελευταίους συντάκτες του. Σύμφωνα με τη Washington Post, οι απολύσεις αφορούν δεκαεννέα συντάκτες, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την είδηση. Επιπλέον, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία Walt Disney Co., δεν θα έχει πλέον υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους της, καθώς τα άρθρα του National Geographic θα αναλαμβάνουν κυρίως freelancers.
Επιπλέον,σε δημοσίευμα του ο Guardian, αναφέρει πως ο Craig Welch, ένας από τους πρώην πλέον ανώτερους συντάκτες του National Geographic, δήλωσε «ήμουν τόσο τυχερός. Δούλεψα με απίστευτους δημοσιογράφους και παρουσίασα σημαντικές ιστορίες. Ήταν τιμή μου».
Επίσης, ο δημοσιογράφος Doug Main ανέφερε την Τρίτη: «Το National Geographic απολύει τους μόνιμους συντάκτες του, ανάμεσά τους κι εγώ».
«Οι αλλαγές στο προσωπικό δεν θα αλλάξουν την ικανότητά μας να κάνουμε αυτό το έργο, αλλά θα μας δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία να αφηγούμαστε διαφορετικές ιστορίες και να συναντάμε το κοινό μας εκεί που βρίσκεται στις πολλές πλατφόρμες μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του National Geographic στο CNN.
«Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι οι πρόσφατες αλλαγές θα επηρεάσουν αρνητικά το περιοδικό ή την ποιότητα της αφήγησής μας, είναι απλώς λανθασμένος» πρόσθεσε.