ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

«Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα»!


Ένας στίχος του Ελύτη που αποτυπώνει  την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα 


Ένας στίχος του Οδυσσέα Ελύτη περιγράφει και αποτυπώνει τις πολιτικές εξελίξεις με τη δήλωση Τσίπρα στο Ζάππειο: «Όλα χάνονται του καθενός έρχεται η ώρα. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα».Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε ξανά τα αντανακλαστικά που σε μεγάλο βαθμό έχασε μέσα στην τετραετία και με δραματικό τρόπο διέψευσε όλους αυτούς που τον περίμεναν στη γωνία για να του πουν ότι ζει μόνο για την καρέκλα. Και που τώρα, οι ίδιοι, θα τον κατηγορήσουν ότι «το έβαλε στα πόδια», αλλά και πάλι θα διαψευστούν: Χωρίς να παρεμβαίνει στα πόδια της νέας ηγεσίας θα είναι πολιτικά παρόν στους αγώνες της πατρίδας, της Ευρώπης, των πολιτών και της Αριστεράς!

Παρέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μικρό κόμμα, κάτω από 5%, τον έκανε κυβέρνηση (πρώτη φορά η αριστερά σε νόμιμες συνθήκες στην εξουσία) και τον αφήνει βαριά ηττημένο στο… 18% και κάτι, τέσσερις φορές παραπάνω από το ποσοστό που τον παρέλαβε και που τότε θεωρούνταν επιτυχία.

Δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στη νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μένει να το αποδείξουν.
«Όλα χάνονται του καθενός έρχεται η ώρα. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα».
Το μπορούν; Θα δείξει!

ΥΓ: Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε δυο ποιητές:
Ναζίμ Χικμέτ: Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει.
Γιάννης Ρίτσος (παράφραση): Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Βασίλης Σκουρής / ieidiseis