ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Δεν σωζόμαστε φοβάμαι


Τέρμα τα ψέματα. Φτάσαμε και στη δεύτερη κάλπη, υπό την απειλή μιας τρίτης, αυγουστιάτικης, αν δεν πραγματοποιηθούν τα καισαροαυτοδύναμα όνειρα της Ν.Δ. Βουβός χαρακτηρίστηκε και ο προεκλογικός Ιούνιος, σε κάποια ζητήματα όμως υπήρξε ηχηρότατος. Αίφνης, όσοι φέρονται σαν ιδιοκτήτες της πατρίδας είχαν κάμποσα χρόνια να «τοκίσουν» το κεφάλαιο «μειονοτικό».
 Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ίσως επειδή θεώρησε ύβρη στο πρόσωπό του τη ροδοπαία «ροζ κουτσουλιά» (Στυλιανίδης έφα), ίσως πάλι για να ‘χει να λέει ότι υπό την ηγεσία του η ΕΥΠ φυλάττει Θερμοπύλες, κατηγόρησε βροντόφωνα σαν παιχνιδάκια του Ερντογάν καμιά τριανταριά χιλιάδες Ελληνες πολίτες και τρεις υποψήφιους βουλευτές. Ανάμεσά τους ήταν και ένας του κόμματός του. Τον διατήρησε μάλιστα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. μέχρι προχθές. Μα ν’ ανοίγεις την αγκαλιά σου σε έναν «εθνικώς εξαιρέσιμο»; Μυστήρια πράγματα. Αν είναι μυστήριο ο οπορτουνισμός.

Βροντόφωνα επίσης εκφράστηκε η αποστροφή των δύο «μεγάλων» για τους «μικρούς». Με διαφορετική στόχευση αλλά με κοινά «επιχειρήματα», ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αλέξης Τσίπρας απαξίωσαν σαν χαμένη την ψήφο που δεν πέφτει στην κάλπη τους και ελεεινολόγησαν τη Βουλή που θα προέκυπτε με τη συμμετοχή 6-8 κομμάτων. «Για δημοκρατική κακοφωνία» μίλησε ο αρχηγός της Ν.Δ., για «γραφική Βουλή» έκανε (απαράδεκτο) λόγο ο του ΣΥΡΙΖΑ, που διέπραξε και κάτι χειρότερο: επανέφερε σε χρήση τον όρο «αντικειμενικά», που έχει κοστίσει σοβαρότατα στην Αριστερά, ηθικά και πνευματικά. «Αντικειμενικά», είπε πολλάκις, όποιος αριστερός δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ αλλά μικρούς σχηματισμούς «ευνοεί τη Ν.Δ.». Το ίδιο εκβιαστικό επίρρημα όμως εξαπέλυε το ωμά αδηφάγο ΠΑΣΟΚ εναντίον όσων επέμεναν να ψηφίζουν ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμό, ΚΚΕ, τροτσκιστές ή μαοϊκούς. Λίγη μνήμη;

Τέλος, ηχηρότατη ήταν η εκμετάλλευση των χριστιανικών συμβόλων, ενόσω μάλιστα ακούγαμε ότι «δεν πρέπει να εμπλέκουμε τη θρησκεία στην πολιτική». Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε με φόντο τον Μεγαλέξανδρο, για να θυμίσει ότι και οι δικοί του διαδήλωναν αντιπρεσπικώς, κατήγγειλε τους «ντεμέκ χριστιανούς». Ποιοι οι γνήσιοι; Μα οι της Ν.Δ. Που παναπεί ότι η Ν.Δ. δικαιούται και την εξ ύψους συνδρομή και την ψήφο του ποιμνίου. Το οποίο κλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη «να πάει το πρωί στην εκκλησία και αμέσως μετά στο εκλογικό κέντρο». Αλλη μια λαμπρή στιγμή του Διαφωτισμού. Δεν σωζόμαστε φοβάμαι.

Παντελής Μπουκάλας