ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Στο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς


Στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, πραγματοποιήθηκε χθες το 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Τα μεγάλα διλήμματα». Στο Συνέδριο παρέστη και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συνέδρους, τόνισε ότι η θεματολογία του συνεδρίου είναι στοχευμένη στα διλήμματα της εποχής, που προκύπτουν με βάση τους αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου, πολλαπλασιάζονται. Από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διάρκειά του, την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε και πολλά άλλα τα οποία, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει στο πρόσφατο παρελθόν.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσα από τις συνιστώσες της έρευνας στα πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης και της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και μέσα από στοχευμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα, συμβάλλει και συνδράμει ενεργά στην παραγωγή νέας γνώσης σε πεδία, που βρίσκονται στην αιχμή της προσπάθειας για την συνεχή προσαρμογή της Ελληνικής Ναυτιλίας, στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον.

Κλείνοντας, ευχήθηκε γόνιμα συμπεράσματα στη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία δίνει το παρόν με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας.

Οι προκλήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του πάνελ με τίτλο «Τα μεγάλα διλήμματα», που συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στράτος Παπαδημητρίου.

Ανάμεσα στους ομιλητές από όλο το φάσμα του Ελληνικού Ναυτιλιακού κόσμου, ήταν και η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.