ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 έχασε την ταυτότητά του


«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 έχασε την ταυτότητά του», τόνισε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο Κούλογλου αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολούθησε το κόμμα του την περασμένη τετραετία, λέγοντας:
«Γενικότερα, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 έχασε την ταυτότητά του. Αυτό είναι χαρακτηριστικό και των κινήσεων του Τσίπρα, ο οποίος πηγαίνει ως παρατηρητής στην ομάδα των σοσιαλιστών, αλλά δεν πηγαίνει στους πράσινους και στην Αριστερά. Αν αποφασίσεις ότι είσαι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, θα πρέπει να τηρήσεις άλλη στάση στο θέμα των εξοπλισμών από το αν είσαι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Επίσης, τόνισε ότι «θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι νέοι θα ψηφίσουν Αριστερά, χωρίς να αξιολογηθεί η επίδραση που έχει το pass σε ένα κοινό που δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει δεξιά και χρειάζεται άλλους τρόπους προσέγγισης, όπως το Tik Tok».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απλή αναλογική, λέγοντας πως απέτυχε αφού «η στρατηγική της, έτσι όπως διαμορφώθηκε, ήταν στην ουσία μια πρόταση για κυβέρνηση των “ηττημένων”».
Αναφερόμενος, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, χαρακτήρισε αισχρή τη στάση της ΕΕ «διότι δεν λένε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα για να υποστηρίξουν τον Μητσοτάκη», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε λειτουργεί και οι έρευνες που διεξάγονται κινούνται αργά και θα “πνιγούν” από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας».