ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Γαρουφαλή


«Έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο,10 Ιουνίου 2023 η δημοσιογράφος Μαρία Γαρουφαλή. Η Μαρία Γαρουφαλή γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και ήταν κόρη του διακεκριμένου δημοσιογράφου Τόλη Γαρουφαλή.
 Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1975 στην «Ελευθεροτυπία».
 Στη συνέχεια ήταν συνεργάτης στην ΕΡΤ1 και ρεπόρτερ και παρουσιάστρια στην ΕΡΤ 2 έως το 1980.Το 1981 ξεκίνησε η συνεργασία της με το «Έθνος» ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκε στο υπουργείο Τύπου καλύπτοντας θέματα οικολογίας. 
Εργάστηκε ακόμη στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Ένα», «Εικόνες», ενώ υπήρξε ανταποκρίτρια του «NBC» και του «Associated Press». Τιμήθηκε με το Βραβείο Μπότση ενώ έλαβε δύο δημοσιογραφικές υποτροφίες για την Αμερική και την Ευρώπη. 
Πέρα από τη δημοσιογραφία η Μαρία Γαρουφαλή εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και είχε πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Η Μαρία Γαρουφαλή υπήρξε μία ευγενής και καλλιεργημένη συνάδελφος, η οποία διακρίθηκε στον επαγγελματικό στίβο ενώ παράλληλα παρουσίασε πνευματικό έργο που διακρινόταν για την ευαισθησία του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά την καλή συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τους οικείους της.
Η κηδεία της Μαρίας Γαρουφαλή έγινε σήμερα, Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 στις 11:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.