ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Να ανοίξει συζήτηση για τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας;


Ο Νίκος Παπαδογιάννης  είχε μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία στο Gazzetta: έδωσε -αποκλειστικά- στη δημοσιότητα την επιστολή με την οποία ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ ζητάει την ελληνοποίησή του ώστε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Τώρα ο Παπαδογιάννης αναρωτιέται αν πρέπει να ανοίξει συζήτηση και για τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας:
"Δεν είμαι αφελής να κυνηγάω χίμαιρες μέσα στη δυστοπία που ζούμε, οπότε το αφήνω στην άκρη. Επιγραμματικά σημειώνω ότι δεκάδες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν χθες το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Gazzetta, αλλά σχεδόν όλες όσες ανέφεραν την πηγή ήταν ξένες: ισπανικές, κροατικές, γαλλικές, σερβικές κ.α.. Εύφημο μνεία, από τις εγχώριες, αξίζουν το Εurohoops, το BN Sports και η εφημερίδα Live Sport - και μία συγγνώμη σε όποιαν τυχόν ξέχασα. Ευτυχώς βάλαμε υδατογράφημα στην επιστολή του Γουόκαπ και δεν επιτρέψαμε στους πειρατές να την λανσάρουν ως δική τους αποκλειστικότητα. Ο καθένας γράφει την ιστορία του και κρίνεται από αυτήν. Καλή καρδιά και χάρισμά σας το Πούλιτζερ".
- από το e-tetradio