ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της γυναίκας που κατήγγειλε τον Γεωργούλη


«Η έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού δεν ταιριάζει στη δημοσιογραφία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας την δημοσιοποίηση της ταυτότητας της γυναίκας που κατήγγειλε τονευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό, με αποτέλεσμα η ίδια να φτάσει να δώσει εξηγήσεις.
Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την απρόκλητη έκθεση στη δημοσιότητα φερόμενων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, όπως στην πρόσφατη υπόθεση Γεωργούλη.
Ιστοσελίδες αρχικά και στη συνέχεια μερίδα του αθηναϊκού Τύπου δημοσίευσαν το όνομα και τη φωτογραφία του φερόμενου θύματος χωρίς τη συναίνεσή του, και χωρίς να αναλογιστούν το μήνυμα που στέλνουν στα άτομα που έχουν υποστεί ή υφίστανται κάθε είδους βία και παρενοχλήσεις.
Το λειτούργημα του δημοσιογράφου πρέπει να ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν και όχι να τα εκθέτει σε πλήρη δημόσια θέα, στο βωμό μιας κακώς εννοούμενης ανάγκης πληροφόρησης.
Το ρεπορτάζ σαφώς πρέπει να είναι μαχητικό και να υπηρετεί την ενημέρωση, αλλά η τελική επιλογή των στοιχείων που δημοσιοποιούνται, θα πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερη σύνεση και ενσυναίσθηση, ιδίως σε υποθέσεις που σχετίζονται με παιδική κακοποίηση και έμφυλη βία.
Η καταγγέλλουσα αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο facebook.
Η έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού δεν ταιριάζει στη δημοσιογραφία».

***
Tι λέει η δικηγόρος του Γεωργούλη

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη τη δικογραφία» δήλωσε η συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στο OPEN σήμερα. Η κα Σταματίνα Μαλλά ανέφερε ότι δεν έχει καμία γνώση πέραν των όσων γράφονται στο διαδίκτυο «Οπότε δεν μπορεί να απαντήσει»… Επίσης απέφυγε να μιλήσει για την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη της.