ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Απολύθηκε η αρχισυντάκτρια


Η αρχισυντάκτρια, η οποία δημοσίευσε μια ψεύτικη συνέντευξη, κατασκευασμένη από την τεχνητή νοημοσύνη- , απολύθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke. Η αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού “Die Aktuelle”, Αν Χόφμαν, απολύθηκε διότι
«αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο, δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Μπιάνκα Πόλμαν, διευθύντρια των περιοδικών του ομίλου Funke.
«Η αρχισυντάκτρια Αν Χόφμαν απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της από αυτό το Σάββατο», πρόσθεσε η Πόλμαν, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Γερμανού «θρύλου» της Formula 1.
Την περασμένη Τετάρτη, το περιοδικό, που ειδικεύεται στα νέα των διασημοτήτων, δημοσίευσε την «συνέντευξη» και αποκάλυψε ότι είχε δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.
Το κείμενο περιελάμβανε αποσπάσματα που αποδίδονται στον Σουμάχερ και αναφέρονται στην οικογενειακή του ζωή μετά το ατύχημα του 2013 στις γαλλικές Αλπεις, καθώς και στην κατάσταση της υγείας του.