ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Παραιτήσεις βουλευτών του Βελόπουλου λίγο πριν τις κάλπες


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση» καθώς μετά την παραίτηση της Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, σειρά πήρε και ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης.
Ήδη εδώ και μέρες, δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα που περιέγραφαν τους Αντώνη Μυλωνάκη, Απόστολο Αβδελά και Κατερίνα Αλεξοπούλου ως... όψιμους αποστάτες, οι οποίοι μάλιστα είχαν ανοίξει υπόγειο δίαυλο επικοινωνίας με τη ΝΔ για μετεκλογική μεταπήδηση.
Μετά από τα δημοσιεύματα αυτά, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ανακοίνωσε ως... τιμωρία ότι οι φερόμενοι αποστάτες θα κατέλθουν υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες «και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».
Αυτή η ανακοίνωση της... ποινής, ωστόσο, φάνηκε να μην άρεσε στους Αντώνη Μυλωνάκη και Κατερίνα Αλεξοπούλου, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Ελληνική Λύση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Απόστολος Αβδελάς φαίνεται πως έχει αποδεχτεί το «καψόνι» και θα είναι -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- υποψήφιος στα Γρεβενά.
Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων εκβιαστικά τα διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση Μυλωνάκη:
«Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύσης με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.
Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.
Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή. Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.
Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι».
Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί και η βουλευτής Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, μετά την απόφαση του κόμματος να κατέβει υποψήφια, μαζί με τους Αντώνη Μυλωνάκη και Απόστολο Αβδελά, σε άλλες εκλογικές περιφέρειες από αυτές που έχουν εκλεγεί.
Αφού η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου δημοσίευσε στο λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, στη συνέχεια πρόσθεσε το ακόλουθο σχόλιο αφήνοντας αιχμές για παραίτησή της από την Ελληνική Λύση: «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!».