ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Επί τάπητος η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα


Στην Αθήνα 20 και 21 Απριλίου η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Εκπρόσωποι Δημοσιογραφικών Ενώσεων από περισσότερες από 30 χώρες έρχονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή και την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στις 20 και 21 Απριλίου.
Αύριο το πρωί θα συμμετάσχουν στις εργασίες διαδικτυακά εκπρόσωποι από 147 χώρες από τις πέντε ηπείρους, καθώς η ΔΟΔ εκπροσωπεί συνολικά πάνω από 600.000 επαγγελματίες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της της Γαλλίδας προέδρου της ΔΟΔ Ντομινίκ Πρανταλιέ, παρουσία του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άντονι Μπελανζέ, του ταμία επί τιμή Τζιμ Μπουμέλα.
Το «παρών» θα δώσουν επίσης η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Μάγια Σέβερ και Μουσταφά Κουλελί.
Μεταξύ άλλων, αναμένεται η άφιξη προέδρων Δημοσιογραφικών Ενώσεων από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Βραζιλία, Παναμά, Περού, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ανγκόλα και Σομαλία, καθώς επίσης και εκπροσώπων του Αραβικού Κόσμου.
Οι δύο εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν από τις ενώσεις – μέλη της ΔΟΔ ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.
Αύριο και μεθαύριο θα τεθούν υπό συζήτηση θέματα όπως η θέση και η οικονομική κατάσταση των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο καθώς και δράσεις και εκθέσεις για την κατάσταση ανά χώρα.
Η ΔΟΔ ιδρύθηκε το 1926 στο Παρίσι, η ΕΣΗΕΑ αποτελεί ιδρυτικό της μέλος και αποτελεί τη φωνή των δημοσιογράφων στον ΟΗΕ και το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.
«Αυτές οι δύο ημέρες θα είναι μια ευκαιρία να θέσουμε επί τάπητος την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και τις επαπειλούμενες θέσεις εργασίας στον κλάδο μας. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ που μας φιλοξενούν και μας δίνουν την ευκαιρία να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας ως προς την κατάσταση των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης», δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΟΔ Dominique Pradalie.