ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Με εκδότη Πρετεντέρη επέστρεψε στο «Βήμα» η Κρουστάλλη


Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αντώνη Καρακούση από τη διεύθυνση του “Βήματος”, επέστρεψε στην εφημερίδα η πρώην συνεργάτης της εφημερίδας Δήμητρα Κρουστάλλη, που επίσης είχε παραιτηθεί εν μεσω καταγγελιών τον Δεκέμβριο του 2020.
Θυμίζουμε ότι η πολιτική συντάκτρια και (τότε) διευθύντρια συνταξης παραιτήθηκε από ΤΟ ΒΗΜΑ, μετά από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας, αποδίδοντας την παραίτησή της σε «ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου» και καταγγέλλοντας πως «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».
Τότε ο διευθυντής Αντώνης Καρακούσης δεν την “κάλυψε”, η Κρουστάλλη παραιτήθηκε και ξεκίνησε συνεργασία με το site του Χρήστου Ράπτη “iefimerida.gr”.
Η δημοσιογράφος ακριβώς ένα μήνα μετά την παραίτηση Καρακούση από το “Βήμα” (στις 22/11), και μετά από “διάλειμμα” δυο χρόνων, εμφανίζεται ξανά στις σελίδες της εφημερίδας με την υπογραφή της. Είναι προφανές ότι η αλλαγή στην διευθυντική πυραμίδα του “Βήματος”, με εκδότη τον Γιάννη Πρετεντέρη, και κυρίως η παραίτηση Καρακούση διευκόλυναν την επιστροφή της.