ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Αξίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου;


Δεν μας έχει συνηθίσει σε επιτυχημένες επιλογές προσώπων ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τώρα με την Πόπη Τσαπανίδου για εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον στόχευσε διάνα. Δεν ξέρουμε αν θα επιτύχει στον νέο ρόλο της η μέχρι τώρα δημοσιογράφος του Open, αλλά σίγουρα η ανακοίνωση του ονόματός της συνοδεύτηκε με θετικά-θετικότατα σχόλια στα social media.
Για πολλούς λόγους αποτελεί καλή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου. Είναι γυναίκα, είναι δυναμική κι επιτυχημένη στη δουλειά της, είναι λαμπερή, δεν είναι κομματική, δεν είναι συνδεδεμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ρωτούσαμε κάποιον μέχρι τώρα «τι κόμμα είναι η Τσαπανίδου;», δύσκολα θα παίρναμε απάντηση. Είναι και μετριοπαθής ως προσωπικότητα, άρα φέρνει το κόμμα προς το κέντρο που τόσο (μα τόσο, μα τόσο...) επιθυμεί ο πρόεδρός του.
Για την ίδια βέβαια δεν το θεωρώ και τόσο σωστή απόφαση να αφήσει τη δημοσιογραφία προκειμένου να γίνει Εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος, αλλά δική της ήταν, έπειτα από σκέψη προφανώς, και της εύχομαι να μη μετανιώσει.
Πριν από μερικές ημέρες ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Οικονόμου επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πληροφορίες τον φέρνουν να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά παραμένει στη θέση του κάνοντας εκπομπές στο κανάλι. 
Βέβαια, δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί κάτι, επισήμως, ώστε να σταματήσει, όπως δηλαδή έκανε άμεσα η Πόπη Τσαπανίδου. Αλλά είδαμε και τον Γιώργο Αυτιά, που δεν δέχτηκε να γίνει βουλευτής της Ν.Δ., επειδή ήθελε να πάει για ευρωβουλευτής, είδαμε και βλέπουμε πόσο αντικειμενικός είναι στον ΣΚΑΪ ως δημοσιογράφος...
Οι εκλογές καταφθάνουν και είναι υποχρεωτικό πλέον όποιοι δημοσιογράφοι κατεβούν με τα κόμματα στις εκλογές να μας ενημερώσουν από τώρα. Είτε οι εκλογές γίνουν σε τρεις είτε σε έξι μήνες. Να το ανακοινώσουν και να πάψουν να δημοσιογραφούν. Αυτό είναι το έντιμο και ηθικό. Και ως προς το κοινό τους αλλά και ως προς τους (νέους τους, σε λίγο καιρό) συναδέλφους.
Πόπη Τσαπανίδου, λοιπόν. Η αφωνία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στα social media φανερώνει πολλά.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν