ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

La Repubblica: «Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία» – Έδωσε στον πατέρα της τη βαλίτσα με τα μετρητά


Η Εύα γνώριζε για τα ποσά, αλλά δεν είναι μέρος του δικτύου, υποστήριξε ο σύντροφός της, σύμφωνα με τη Le Soir


Νέα στοιχεία για το Qatargate παρουσιάζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία», όσον αφορά στην εμπλοκή της προφυλακισμένης με βαρύτατες κατηγορίες, Εύας Καϊλή, στοιχεία που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Η καρατομημένη αντιπρόεδρος του ΕΚ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας στις απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι γνώριζε για τη βαλίτσα με τα χιλιάδες ευρώ που υπήρχε στο σπίτι της αλλά υποστήριξε ότι ήταν του Παντσέρι. Υποστηρίζει ακόμα ότι «δεν είχε σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων» παρά μόνον όταν έσκασε η ιστορία με τις συλλήψεις κατάλαβε ότι δεν ήταν «φυσιολογικό».
Παράλληλα, παραδέχεται ότι μόλις συνελήφθη ο σύντροφός της εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα. «Ξέρω ότι ο σύζυγός μου κρατούσε κάτι για λογαριασμό του παλιού του αφεντικού, Αντόνιο Πάντσερι, και ίσως και για το τωρινό του αφεντικό, Αντρέα Κοζολίνο. Ωστόσο, δεν ήξερα τι και γιατί. Δεν νομίζω ότι εμπιστεύομαι κανέναν πια μετά από αυτό που συνέβη», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με τη La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Καϊλή υποστηρίζει ότι όταν συνελήφθη ο σύντροφός, Φραντσέσκο Τζόρτζι, μπήκε στο γραφείο του και έψαξε τα πράγματά του για να καταλάβει γιατί τον συνέλαβαν. Παραδέχεται ότι βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα, έναν υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο και ειδοποίησε τον πατέρα της.
«Άνοιξα τη βαλίτσα και το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, και ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, Αντρέα Κοζολίνο» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα και συνεχίζει: «Έτσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό, του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Είναι μια βαλίτσα που κρατούσε ο άνδρας μου στο σπίτι για λογαριασμό του Παντσέρι. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε μετά στην κόρη μου, γι’ αυτό είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα», φέρεται σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα να υποστήριξε η Καϊλή.
Η καρατομημένη αντιπρόεδρος του ΕΚ, στη συνέχεια επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Παντσέρι, τον Ταραμπέλα και την Αρίνα.
 Όσον αφορά στον σύντροφό της η ιταλική εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ ότι η Καϊλή ανέφερε πως ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στον Αντόνιο Παντσέρι και τον Αντρέα Κοτζολίνο. «Δεν μπορούσε να πει όχι. Ίσως έπρεπε να είχα πει κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη από τον Φραντσέσκο. Είναι πολύ φιλόξενος, πολύ ευγενικός με τους φίλους του γενικά», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή της.

Τι λέει ο Τζόρτζι για την Καϊλή

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή «γνώριζε προφανώς τα χρηματικά ποσά και την προέλευση, αφού μένουμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου» και προσθέτει ότι του είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσει «γιατί την έβαζε σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της».