ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Νέες αποχωρήσεις από την ΕΡΑ Σπορ


Συρρικνώνεται με την αλλαγή του χρόνου ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της ΕΡΑ Σπορ, κάτι που συμβαίνει επί χρόνια καθώς η τελευταία πρόσληψη για τακτικό προσωπικό χάνεται στον μακρινό χρόνο. Από τότε πολλοί δημοσιογράφοι συνταξιοδοτήθηκαν, άλλοι έφυγαν από τη ζωή, αλλά ουδείς αντικαταστάθηκε. Με τη νέα χρονιά αποχωρούν και τυπικά τέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν αποχωρήσει από τον Δεκέμβριο κάνοντας χρήση του υπολοίπου αδείας. Και οι τέσσερις είχαν λάβει ειδοποίηση από τη Διοίκηση –η οποία από όσα μαθαίνουνε έχει σταλεί και σε πολλούς άλλους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι μόνο της ΕΡΑ Σπορ– ότι εφόσον συμπληρώσουν τα χρόνια και την υπηρεσία για συνταξιοδότηση θα πρέπει να αποχωρήσουν.
Αλλά για τον αθλητικό ραδιοσταθμό της ΕΡΤ τα χειρότερα έπονται, καθώς σε λίγους μήνες, και οπωσδήποτε μέσα στο 2023, επιβάλλεται να αποχωρήσουν για τον ίδιο λόγο ακόμα 5-6 δημοσιογράφοι του σταθμού, ο οποίος αποψιλώνεται ολοένα και περισσότερο. Έτσι, οι παραμένοντες (μέχρι να φύγουν και αυτοί) καλούνται να καλύψουν τα κενά, τα οποία σε ορισμένα ρεπορτάζ, που απαιτούν ειδίκευση, είναι δυσαναπλήρωτα. Τουλάχιστον μία από τις τέσσερις τωρινές αποχωρήσεις ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Ελλείψεις υπάρχουν και στο τεχνικό δυναμικό τής ΕΡΑ Σπορ, το οποίο επίσης έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν ανανεώνεται.
- από το Harddog