ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κοττάκης ζήτησε συγγνώμη από την Σπυράκη, αλλά επιφυλάσσεται...


Θέμα ανέκυψε με δήλωση του Μανώλη Κοττάκη για τη Μαρία Σπυράκη με την οποία «είμαστε συνάδελφοι πολλά χρόνια, έχουμε κάνει πολλά ταξίδια ως δημοσιογράφοι στο εξωτερικό, πριν εκλεγεί η Μαρία ως ευρωβουλευτής» όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Είπε ανάμεσα σε άλλα: «Ζητά ο Ευρωπαίος εισαγγελέας την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για απάτη. Και η κατηγορία που της αποδίδεται είναι ότι ιδιωποιούνταν την αμοιβή του συνεργάτη της. Την αμοιβή του επιστημονικού συνεργάτη της. Εάν για παράδειγμα, ένας βοηθός του ευρωβουλευτή δικαιούται να παίρνει 3.000 ευρώ μηνιαίως, πολλές φορές οι ευρωβουλευτές με την εξουσία τους λένε, θα σε πάρω, θα σε προσλάβω, αλλά από τις 3.000 ευρώ θα μου δίνεις τις 2.000 ευρώ».
Σε νεότερη δήλωσή του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο διευθυντής της Εστίας ανέφερε ότι η ευρωβουλευτής επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι τα περί ιδιοποίησης χρημάτων που έλαβε συνεργάτης της δεν ισχύουν. 
Ο Μανώλης Κοττάκης ανέφερε ότι δεν αμφισβητεί τα λεγόμενά της και ζήτησε συγγνώμη σχετικά με την ιδιοποίηση των χρημάτων, αλλά «για όλα τα υπόλοιπα τα οποία ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δημοσιογραφικά επιφυλάσσομαι».
Η συγκεκριμένη δήλωση Κοττάκη είναι η εξής: «Με κάλεσε η κυρία Σπυράκη και μου είπε ότι τα όσα είχα μεταφέρει εγώ στην εκπομπή σας ότι δηλαδή η ίδια είχε ιδιοποιηθεί τα χρήματα των συνεργατών της δεν ισχύουν, όπως προκύπτει άλλωστε από αυτά που λέει η ευρωπαϊκή εισαγγελία. Έτσι θα ήθελα να διορθώσω το λάθος μου και να αποκαταστήσω την τάξη, εφόσον υποστήριξα κάτι που δεν ήταν ακριβές ζητάω συγγνώμη από την κυρία Σπυράκη. Βρισκόμαστε σε χριστουγεννιάτικες ημέρες και δεν χρειάζεται να διαταράσσεται η ψυχοσύνθεση όλων μας. Εγώ λέω ότι βάσει των όσων μου είπε, δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα της, δεν θέλω να μένουν σκιές για δημόσια πρόσωπα και έτσι θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αναφορικά με την ιδιοποίηση των χρημάτων, για όλα τα υπόλοιπα τα οποία ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δημοσιογραφικά επιφυλάσσομαι». - από το Harddog